Lästips för mål nr 1

För att nå vissa mål så är det bra att läsa på. Jag har en hel hög med böcker som min kollega har lånat ut till mig och dessa plöjer jag mig igenom just nu. Vissa av dem för andra gången.

Mitt första mål för i år är att avsätta mer pengar på börsen. Jag har en långsiktig strategi som jag har valt ut för våra sparpengar, men det innebär inte att man kan testa andra strategier vi sidan om. Till detta har jag fått låna (ekonomiskt och bra) flera böcker som behandlar olika aktiestrategier av min kollega. Jag har redan läst flera av dem men har efter ett att ha hängt på börsen ett tag börjat att läsa om dem. Mycket mer fastnar nu när man redan har bildat sig en uppfattning om hur saker och ting fungerar. Först när jag läste böckerna kändes det som korvstoppning och endast hälften fastnade kvar i medvetandet. Genom att ge dem en ny chans nu, så förstår jag bättre vad det är jag läser. Allt är inte självklart!

Miljonär innan 30 och pensionär innan 40 är en bok som ger mycket inspiration till varför du ens ska börja att spara på börsen. Många av de andra böckerna är mer av teknisk karaktär, även om det finns inslag av det i nämnd bok. Jag har en klar strategi som jag följer och sedan experimenterar jag vid sidan av den strategin.

Har ni bra strategier för att ta er fram till era mål?

6 reaktioner till “Lästips för mål nr 1

  1. Ja, gäller det att träna ett visst antal dagar i veckan så har jag samma strategi! 😊
   Men här vill jag ha så stor avkastning på mina pengar som möjligt och då får jag sätta mig in i börsen ordentligt! 🙈

   Gilla

 1. Min kompis var sambo med en kille ett slag, som hade finansierat först hela sin studietid och sedan kontantinsatsen till sin första lägenhet genom börsspekulationer. Han började med en tramsigt liten summa när han började plugga ekonomi och fortsatte sedan. Själv är jag för mesig. Har inte ens något fondsparande. Jag vet inte vad det är med ekonomi som gör att jag får huvudvärk nästan innan jag ens b ö r j a t tänka på det…

  Gilla

  1. Wow! Det är verkligen imponerande! Men det är få, skulle jag tro, som blir så djup intresserade att de orkar följa konjunkturer, trender och statistik. Men så kul för de som verkligen lyckas!! 🙌🏻👏🏻
   Tror du inte att det är själva föreställningen om att det är så invecklat och komplicerat med ekonomi som gör att många drar sig för det? Egentligen krävs det inte mycket för att lite i alla fall ska bli mer. Just fondsparande finns så mycket att ”billigt” och enkelt att spara i. På sikt mer lönsamt än ett bankkonto med 0% i ränta. ❤️🤗 Kanske ska skriva ett litet inlägg om fonder?! 🤔

   Gillad av 1 person

   1. Kanske något att ta tag i det här året! Lära sig mera om ekonomi och försöka göra någon slags investering. Jag är ju till och med gift med en ekonom så jag kan ju be om lite råd när jag läst in mig så jag vet vad jag talar om…

    Gilla

   2. Ja, det finns ju så många billiga indexfonder som är ganska trygga och oftast (i alla fall på avanza och Nordnet) inte tar ut någon förvaltningsavgift, eller en väldigt låg sådan i så fall! 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.