Provresultatet

Kanske att jag har fått svar på min ”vårtrötthet” i samband med mina blodprov. Jag tycks ha ett lågt järnvärde. Jag måste helt enkelt försöka att öka på mitt järnvärde på olika sätt. Köpa gjutjärnsgryta att laga maten i?

Nu har jag fått en bedömning av alla de hälsomarkörer som testades via det blodprov som jag lämnade i tisdags.

De flesta av värden var bra men jag hade fyra stycken som låg under referensvärdena. Två av dessa var ändå i kombination med andra värden ett resultat av god kosthållning och bra hälsa. Två värden bedömdes vara värda att kontrollera igen om tre till fyra månader. Jag hade lågt järnvärde, precis under referensvärdet, vilket skulle kunna bero på ”lingonveckan” men som också skulle kunna förklara min trötthet jag har upplevt de senaste veckorna. Jag hade också lågt värde på vita blodkroppar som skulle kunna förklaras med en virusinfektion (covid-19?) men som jag misstänker kan hänga ihop med min igA-brist. Det får jag undersöka. I övrigt var jag frisk som en nötkärna. Jag är så glad över att jag gjorde detta testet och kommer definitivt att följa upp med nya prover med jämna mellanrum. En gång per år kanske? Det tycker jag är väl investerade pengar. Pengar som investeras i din hälsa!

Jag kommer också att hålla uppe min motivation till god kosthållning och motion, får jag upp mitt järnvärde så tror jag att explosiviteten i benen kommer igång igen.

Har ni koll på era värden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.