FAIL!

Bebis sitter där den sitter, och inget annat.

Igår gjorde jag ett vändningsförsök på bebis. Alla förutsättningar fanns. Den låg ”rätt” jag hade gott om fostervatten, den flexade med nacken och jag kunde slappna av och höll inte emot. Men nej. Bebis vill inte vända på sig. Tre gånger försökte läkaren men bebis rubbade inte på sig alls. Så vad innebär det här? Jo, nu har jag fått ett datum för ett kejsarsnitt.

Hur känns det? Förutom att vi inte vet vilket kön bebis har så känns det som att alla överraskningsmoment är borta. Bra tycker Marcus, som har något större kontrollbehov än vad jag har. Så tråkigt tycker jag! Såvida inte bebis kommer att överraska oss tidigare så är det som att gå in på apoteket och vänta på sin tur och sedan tacka för sig. Inget värkarbete, inget ”nu händer det”-moment och det känns så grymt opersonligt. Dessutom blir detta mitt andra kejsarsnitt (såvida bebis inte bestämmer sig för att vända håll in i det sista) och därmed aldrig kommer att ha MÖJLIGHETEN till en vanlig förlossning. Även om inga fler barn planeras så är jag berövad möjligheten.

I övrigt så mår både bebis och jag bra. Hade hoppats på andra förlossningsomständigheter. Vi kommer att bosätta oss närmare förlossningen snart utfall att jag skulle få tidigare vattenavgång som med Nils. Jag tänker inte föda med komplikationer i en ambulans någonstans. Vi har ändå 1,5 h resväg till förlossningen och hade vi väntat lika länge som de tyckte med Nils förlossning, så hade vi inte hunnit in.

Vad tycker ni om kejsarsnitt?

9 reaktioner till “FAIL!

  1. Men så härligt! Så synd att det är den bilden som man får med sig hem av läkare… Det skulle vara intressant att se om man skulle få en som ligger i säte en tredje gång… 🥰😂

   Gilla

   1. Beror helt på hur påläst din läkare är, samt vilken läkare som är där. Är det en kirurg du talar med kommer hen rekommendera ks är det däremot en förlossningsläkare kommer denna förespråka det andra. Gå med I gruppen, om inte för fler barn så för att läsa på. Ju fler som är med ju för har rätten till pålästa val, du för därmed vidare kunskapen till andra.

    Gilla

   2. Jag har ansökt om medlemskap! Stort tack för info! Det känns ju mycket bättre när man har den här vetskapen! 🤗

    Gilla

 1. Planerar själv en vba2c, (vaginal birth after 2 c sections) inga problem alls och min bm stöttar mig till tusen procent. Min syster har fött vaginalt efter 2 snitt, hon fick en jättefin vaginal födsel. Gå med i gruppen på Fb som Madde tipsar om. Finns även ett jättebra poddavsnitt om just den saken. Barnmorskor som har den podden och dom är med på både vaginala födslar efter 2 OCH 3 snitt. 😉

  https://podcasts.nu/avsnitt/babyz-podcast/vbac-tolac-del-1-vbgH0ITbM

  Här där jag bor är det många som föder vaginalt efter 2, läkarna här är väldigt positiva till det. Riskerna är minimala med en vba2c, ser man till statistik är ett 3:e snitt mer riskfyllt. Tänk på att man får föda i säte.. om du inte vill snittas. Finns ju många som föder i säte och det finns en stor grupp på Fb om du vill kika in där. 🙂 Det är ju din kropp och ditt val. Ingen kan tvinga en till någonting.

  https://www.facebook.com/groups/satesforlossning/?ref=share

  https://babyzblogg.se/2021/02/06/vaginal-fodsel-efter-kejsarsnitt-mojligt/

  Gilla

  1. Första barnet höll jag på att föda i säte, han var så liten att det skulle gå bra. Tyvärr trasslade han in foten i navelsträngen och vi fick rusa in på OP och slita ut honom på mindre än 2 min. Detta traumatiserade min sambo som tidigt poängterade att om nästa kommer i säte så planerar vi ett snitt. Eftersom det inte fungerade att vända på gossen så blev det ett planerat snitt inbokat. Som tur är så gick vattnet flera dagar innan och jag fick vara med om värkarbetet innan det blev ett akutsnitt. Värkhämmande fungerade inte så bra på mig…

   Gilla

  1. Wow! Tack! 🙏🏻
   Jag läste texten och ska lyssna på poddavsnitten också! Då finns det hopp! Nu hade jag sätesbjudningar båda gångerna och något tidiga förlossningar men nästan fyra år mellan barnen så då borde det inte ha varit så stor risk om barnet hade velat vänd på sig. Jag har haft väldigt snabba värkarbete med båda barnen. Från att vattnet har gått till fullt värkarbete har tagit ca 4h.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.