Första frisörbesöket

Nu är vi nyklippta båda två. Min klippning gick rekordsnabbt då jag av praktiska själ fick välja bort hårtvätten innan. Nils klippning kunde ha gått fortare, men finns det något barn som sitter still första gången hos frisören?

Nils har gjort premiärbesöket his frisören. Han hade bestämt sig för att han ville ha kort hår som morfar. Han vidhöll sitt önskemål om kort hår så frisören fick klippa det kort. Tanken var att han skulle bli klippt först och jag efter, men det var en så annorlunda situation för honom så han ville sitta bredvid och se på när jag blev klippt först.

Han fick välja vad han ville ha för motiv på skynket, han valde Musse Pigg, och skulle få sätta sig på en kudde i stolen. Han totalvägrade att sitta i stolen. Samtidigt ville han inte gå därifrån oklippt. Han ville få håret klippt. Men han skulle prompt sitta i mitt knä. Till slut fick han det. Där satt vi båda två med skynken över oss i en stol. Nils satt nästan still, hela tiden. Nästa gång lovade han att sitta i stolen.

Där strök alla de fina lockarna med. Men det går tydligt att se att han, trots kort hår, har mycket självfall i håret och nu när ansiktet syns mycket tydligare är han extremt lik min yngsta morbror i samma ålder, två av mina kusiner i samma ålder och sin syssling i samma ålder! Ansiktet träder fram på ett helt annat sätt. Jag blev nästan sugen på att klippa mig kort igen. Tur att jag klippte mig först!

Har ni några bra frisörminnen?

4 reaktioner till “Första frisörbesöket

 1. Så fin han blev och så stolt han ser ut! Jag minns hur svettigt det var när barnen skulle klippas. Dotterns hår kunde jag ofta putsa till själv men efter att ha klipps sonen så han såg ut som Gustav Vasa på gamla femkronorssedlarna lovade jag mig själv att aldrig försöka själv igen…

  Gilla

  1. Tack, ja han var så stolt över sitt hår. Han uttryckte sig verkligen med ordet ”stolt”! Han har ju så självlockigt hår att jag har kunnat klippa själv och det inte har märkts så mycket hur det blir, men men kort hår! Nu blir det frisören! Kul att det är fler som har fått svettas… 🙂

   Gilla

  1. Förändras totalt! Nu ser han precis ut som flera av mina manliga släktingar gjorde när de var i samma ålder! Så ska han ju bli storebror också, så då måste han klippa sig och se stor ut! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.