Matlådedag

Frysen är fylld med matlådor just nu. Mer finns att tillaga och kanske klarar vi både den här och nästa vecka utan att handla på oss mer än färskvaror. Vi har ju börjat att äta ur skåp och lådor innan vi köper nytt. Vi har kapat våra matkostnader rejält under det här året genom att tänka efter och planera lite bättre. Suveränt.

Idag var stora ”matlåda-lagningsdagen” här hemma. Det gjordes ugnspannkaka i långpanna och kokades köttfärsås i en stor gryta. Jag jobbar hårt för att hålla kostnaderna låga så att inkomsterna kan bli större. Nu fyller vi frysen med matlådor och funderar på vad vi ska laga till för storkok imorgon. Dags att börja snörpa åt matkostnaderna inför kommande föräldraledighet. Det kommer att kännas av i kassan då jag inte tänker ta ut ersättning från försäkringskassan varje dag.

Kring föräldraledigheten resonerar vi att vi kan klara oss på, mer än väl, att jag tar ut varannan vecka två dagar och varannan vecka tre dagar under första året. Första året av föräldraledighet är mitt SGI (sjukpenninggrundande inkomst) skyddat. Efter ett år måste jag ta ut minst fem dagar i veckan från försäkringskassan för att behålla mitt SGI. Vi vill ju fortfarande kunna fortsätta att sätta av pengar till börsen både till oss och till barnen. Och om möjligheterna öppnar upp för det, med hänsyn till coronatider, så är det ju kul att leva och unna sig lite också. Vi vill ju inte skjuta på all konsumtion till framtiden.

Vi har hunnit med lite omplanteringar också. Mina första pelargoner som jag plockade in för att väcka upp igen gick ur tiden. Jag vet inte vad som hände, de var några av dem som jag har haft i flera år. Flera andra pelargoner har blivit mus-ansatta i garaget så fler har dött innan omplantering. Som tur är tar jag massor av sticklingar så jag kommer inte att vara utan i år.

Som jag väntar på att kylan ska försvinna nu så att det går att dra igång växthussäsongen. I växthuset kommer, just nu, min och Nils tulpanodling upp. Vi har satt mängder med lökar i hopp om att vi ska kunna plocka in buketter till våren. Vi har till och med planerat så att alla lökar inte ska börja blomma samtidigt. Nils valde röda tulpaner, vad annars?! Själv satte jag vita, svarta och rosa. Jag hoppas att det kommer att bli en härlig blandning!

Gör ni också matlådor och storkok till jobbet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.