Kollegor till pension

När jag blir pensionär vill jag leva ett gott liv utan att behöva vända på varenda krona. För att lyckas med detta så kommer jag att behöva göra några aktiva val själv. Egenansvar kan man kalla det. Ansvar för sitt eget välbefinnande, inget kommer serverat på silverfat.

Jag är inte bara lyckligt lottad med en underbar familj! Jag har också förmånen av att ha en superkollega som jag trivs bra ihop med. Inte bara kan vi snacka mycket ekonomi, som vi båda har stort intresse av. Vi har dessutom barn i samma ålder som vi kan ventilera och rådgöra varandra om, hur vissa situationer ska hanteras mm. Så gott med detta samarbete! Till min fördel har han redan banat väg och letat mycket information inom ekonomifrågor som berör att investera och hur olika saker fungerar, vilket jag får en stor nytta av när han vänligt och frikostigt delar med sig av den informationen.

et är ju skönt att ha så mycket som möjligt att röra sig med när man blir gammal!

Nu har vi kommit så långt att vi har börjat att diskutera pensionsspar. Något som jag behöver sätta mig in i mer. Han är strukturerad, har samlat all information i en pärm, och gjort beskrivningar om vad varje del av pensionen innebär och hur man kan påverka den. Därför tänkte jag ta honom till hjälp för att själv sätta mig in i denna djungel men även för att dela med mig av informationen på bloggen. Hade ni uppskattat det? Jag tänker att informationen delas upp på fyra olika blogginlägg för att det inte ska bli för mycket att ta in på samma gång. Tråkigt, men ändå värt att investera i sin framtid när vi i stort kan se att staten inte kommer att kunna hjälpa oss när den dagen kommer.

Så här cool vill jag känna mig när jag går hem och slutar att få lön varje månad.

I övrigt så har den här dagen gått i ett! Jag har inte hunnit att kolla av börsen förrän nu efter att den har stängt för dagen och såg med glädje att några av mina konton har slagit index idag. En härlig känsla även om jag mest har aktier som är för längre behåll.

Hade ni velat veta mer om pensionen? Den är inte så långt borta som många tror…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.