Avkopplande helger?

Att man som gravid ska ta och lugna ner sig ju närmare förlossningen man kommer, det är inget som den här familjen har förstått. Att kroppen blir tröttare, det känner jag varje kväll…

Igår sprang jag ihop närmare 10 000 steg. Jag var uppe med tuppen och gjorde frukost till familjen och hängde tvätt. Sedan hade vi en gedigen agenda framför oss. Vi var tvungna att åka till IKEA och kompletteringshandla för pågående badrumsrenovering. Sedan var vi tvungna att åka in på BAUHAUS för att välja ut en bård till våtrumsmattan i badrummet. Tydligen räcker inte väggmattan hela vägen upp till taket, där måste man skarva med en bård. Vi valde mellan att bryta av och fånga upp golvmattan lite mer eller att köra neutralt på samma färg som väggmattan, vad tycker ni?

På väg till huset och badrumsrenoveringen hämtade vi upp släpkärran för att kunna städa bort allt skräp som blivit när de rivit ut det gamla badrummet. Vi hade även fått några små, tråkiga uppgifter som att diska rent PAX-fläkten som satt över duschen och göra rent toalettstolen som vi kommer att återanvända (Vi bytte den för ca ett år sedan). Självklart kunde vi låta firman göra allt detta, men det man kan bidra med själv sparar man in i pengar till annat.

På tal om att gå i affärer just nu i rådande pandemi, så är suget inte jättestort. Definitivt inte med tanke på att de nu har gått ut med att gravida är i en större riskgrupp än vad man har trott tidigare. Nya studier visar på att fostret kan smittas och att man riskerar att föda för tidigt. Då jag redan har fött för tidigt, är jag inte sugen på att riskera att föda ännu tidigare. IKEA hade löst detta bra. Jag hade munskydd och spritade mig hela tiden, max 500 får vistas i varuhuset samtidigt. I restaurangen fick man sitta max en per bord, förutom Nils som fick sitta bredvid en av oss. Där satt vi vid var sitt bord, innan lunchen började att serveras och intog brunch innan vi begav oss till BAUHAUS.

Vi fick gjort ett ordentligt ryck i huset med det vi skulle, Nils fick vara hos mormor och morfar under tiden. Sedan ramlade vi över en husvagnsannons på ett ställe inte långt ifrån där vi befann oss. Vi passade på att åka och kika på den när vi ändå var i närheten. Det känns, just nu, som att det går att överväga ett köp den här gången. Jag vet en liten kille som skulle bli överlycklig om det skulle stå en husvagn ute på gården en dag… Men HELA dagen gick åt till bara detta.

Idag ska jag ta det betydligt mycket lugnare. Jag ska ta hand om mina odlingar i fönstret och bara njuta av dagen. Ligga lite i soffan och kanske läsa en bok eller lyssna på en pod. Mitt enda ”to-do” är en 30 minuters promenad, som jag missade igår, och att tömma hårddisken på min gamla dator som inte varit igång på fem år. Jag hittar inte sladden så jag måste skruva ur hårddisken för att kunna tömma över den på min nya dator! Skönt, då kan man slänga den gamla datorn och frigöra plats!

Hoppas att ni får en lugn och avkopplande söndag!

6 reaktioner till “Avkopplande helger?

 1. Puh, jag blir helt slut av att bara läsa om ert tempo. Fast jag var ute i skogen och gick 12 000 steg, badade badkar (läääänge), körde och hämtade dottern när hon slutade jobba på sitt café och åkta ned och överraskade mamma/mormor med fastlagsbullar (semlor) på iskall Corona-safe utomhusfika, så med mina mått mätt hade jag en väldigt hektisk dag. Jag tyckte det första alternativet var snyggt, det som bryter av lite. Allra snyggast hade det varit om randen hade suttit en liten bit ned på väggen och sedan lite av det ljusa överst. Fast då blir det ju fler skarvar, så det vill ni nog inte.

  Gilla

  1. Ja, vi brukar nog hålla ett ganska högt tempo om dagarna… Det lät dock inte fel att överraska med utefika! Vi hade det med i planeringen också, att överraska min mormor, men så kom husvagnsannonsen i vägen. Det besöket får vi göra nästa vända!
   Tack för din åsikt! Jag är också inne på den vården som bryter av. Känns som att ton i ton kan uppfattas som att man har lappat ihop något som inte räckte till (vilket i och för sig är sanningen)!
   Mamma och pappa pratade om din upp och ned vända badbrygga när vi drack kaffe igår. De hade promenerat förbi den häromdagen när de åkte iväg för att promenera på ”ett nytt” ställe. Kände genast igen beskrivningen de gav! 😉

   Gilla

   1. Nej förlåt! Det var ju ”Fru Olsson” som skrev om detta! 🙈
    Hon brukar vinterbada i havet men isen har vänt upp och ned på ”hennes” badbrygga! (Så många bloggar följer jag inte, så det borde jag ju kunna hålla reda på)! 😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.