Till salu

Det blir aldrig tid för en MC-tur när man har en liten att ta hand om. Än mindre kommer motorcykeln att bli använd när den lilla ska komma snart. Det här dags att lämna över stafettpinnen till någon annan.

Nu har jag bestämt mig. Jag ska sälja min motorcykel. MC-stället ligger redan ute till försäljning på MarketPlace på FB. Nu ska jag skönhetsfixa motorcykeln och lägga ut den till försäljning också. Jag kommer inte att köra på den på några år och egentligen vill jag ha en annan hoj framöver. Den står och samlar damm i garaget, så det är bättre att låta någon annan ta över ägandet och ha kul i sommar.

Jag gillar frihetskänslan av att åka på två hjul och känna vinden i håret. Men oj vad jag har varit nära på att bli påkörd av en bil. Man måste verkligen tänka åt andra hela tiden när man sitter oskyddat. Den gången var i en rondell och solen stod lågt från det hållet jag kom körandes. Antagligen hade bilen A-stolpen precis där jag kom för han höll på att köra rätt in i bakdäcket på mig. Jag förstod vad som var på väg att hända och stod upp på cykeln och viftade med en hand och gormade och skrek (vilket han naturligtvis inte hörde). Jag antar att personen i fråga blev ganska chockad själv när han upptäckte vad som höll på att ske. Inget hände så jag brände vidare med aningen högre puls och en liten endorfinkick i kroppen.

Om några år när barnen är större ska jag köpa en ny hoj som jag ska använda mig av sommartid. Man blir faktiskt en bättre bilförare när man kör MC. Helt plötsligt är man mycket mer medveten om hur dålig uppsikt och koncentration man kan ha när man är ute på vägarna. Dessutom så är man medveten om hur dåligt en MC syns. Det räcker med en A-stolpe på bilen för att skymma en MC, för att inte tala om döda vinkeln.

Kör ni MC?

4 reaktioner till “Till salu

    1. Jag kan verkligen rekommendera MC-kort. Inte bara för frihetskänslan, utan även för att man blir en bättre bilförare också! 👌🏻🙈

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.