Byt kreditkort

Jo, du kan tjäna pengar på din konsumtion. Men tänk på att det ska vara din normala konsumtion och inte överkonsumtion som pengarna ska rulla in på!

Det här är endast något som jag rekommenderar för er som har koll på er ekonomi och vet var era pengar tar vägen varje månad. Har du inte den känslan för ekonomi och hur mycket som just du kan spendera varje månad så ska du inte ha ett kreditkort.

Vi handlar allt på kreditkort. Mat, inköp till jobbet och även drivmedel. Just nu har jag haft Nordic Choice Club Mastercard och samlat poäng. Dels för att vi har bott mycket på hotell i jobbet men också för att vi har varit och hälsat på Marcus syskon i både Stockholm och Göteborg och kunnat bo med gratisnätter efter intjänade poäng på kortet. Så är inte fallet längre. Dessutom tar de ut en kortavgift på hela 595 kr varje år! Inte värt det! Så jag fick tipset att söka runt lite och kolla efter andra kort med bättre bonusmöjligheter.

Jag har valt Blue Cashback, American Express. Det är fortfarande en årsavgift på 420kr men den tjänar vi ihop på endast matinköp varje månad. Extrakort, till Marcus i detta fallet, kostar ingenting. Krediten är gemensam för båda korten och avgörs på huvudsökandes årsinkomst. Vill man sänka sin kredit kontaktar man kundtjänst.

Du måste handla för över 2800kr/månad för att tjäna in årsavgiften på kortet, allt utöver det får du tillbaka 1,25% på allt du handlar i en klumpsumma en gång om året. Du kan kringgå årskostnaden första året genom att använda min länk HÄR! Då har du bonus från första kronan du betalar med kortet. Vi handlar endast mat för ca 6000kr/månad, dvs 72000kr/år, det ger oss en cash back på 900kr. Mer än något annat kreditbolag ger. Du kan ju fortfarande dra dina bonuskort såsom ICA/COOP mm för att få deras poäng OCKSÅ!

Tänk på att de delar ut sina fakturor på appen, inte pappersfaktura, om man inte anmäler e-faktura på sin bank. Tänk också på att de automatiskt skickar ut minimibeloppet att betala varje månad. Se därför till att ändra det, hos deras kundtjänst, till totalbeloppet för fakturan så att de inte tjänar massor av pengar på att man missar att betala hela summan och därmed ”lånar” pengar av American Express med en ränta på 15,99%. Det är en kostnad på nästan 16kr per 100-lapp som inte är betald i tid. Tänk också på att inte alla butiker accepterar American Express, de vanligaste dagligvarubutiker gör det men inte alla nätbutiker. Jag hittade en lista HÄR som visar vilka butiker som accepterar American Express.

För oss lönar det sig att byta kort, men gör din läxa rätt innan du bestämmer dig för att byta eller skaffa ett kreditkort!

Använder ni er av kreditkort?

4 reaktioner till “Byt kreditkort

  1. Hos oss är det jag som har det största intresset av investeringar och passiv inkomst, men tar inga beslut över Marcus huvud. Jag frågar alltid först innan jag investerar, sedan får han avgöra hur insatt han vill vara i investeringen. 🤗

   Gillad av 1 person

 1. Man har allt att vinna på att se över sina kort! Ett extrakort utan avgift att ha i reserv är bra. Det vet man när man stått där med ett kort som lagt av. Jag har ett Klarnakort till det. Använder det dock inte. Även ett gratis kreditkort med cashback på allt. Använder inte det heller dock😂 Men bra som reserv – man har ju räntefritt i 2 månader.

  Gillad av 1 person

  1. Precis, detta kortet är räntefritt upp till 55 dagar. Perfekt att handla på nu när vi renoverar badrummet. Pengarna som vi har sparat kan ligga ett tag till och förränta sig (om man har sparkonto med ränta) och vi kan ha koll på våra utgifter som kommer! ✌🏻

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.