Badrumsrenovering

Roligt men utmanande har det varit att få till den bästa lösningen på det lilla, lilla badrummet. Vi har diskuterat och ritat ett par lösningar, och jag tror på det som vi till slut landade i.

Vilken hektisk dag igår! Det gick i ett och jag skrapade ihop nästan 10 000 steg på vår lilla shoppingrunda. Jag var SÅ trött i fötterna! Vi ska renovera ett litet, med betoning på litet, badrum nu i mars. Det ena huset har ett badrum som senast var renoverat 1990 i en ljuslila våtrumsmatta som har tappat sin charm och snart också sin funktion. Igår körde vi ett race på IKEA och Bauhaus och har med oss nästan allt som behövs hem. Det vi inte kunde ta med oss hem har vi i alla fall tagit beslut om. Jag tror inte att vi har missat en detalj. En checklista är upprättad och hantverkare är bokade.

Certifierade hantverkare! Det ska ni alltid kolla om ni kontrakterar någon. Ska ni anlita en elfirma, kolla ALLTID på Elsäkerhetsverkets hemsida att de är registrerade elinstallationsföretag! Annars kommer inte försäkringen att gälla om något uppstår. I absolut värsta fall kan huset brinna ned. Det kan kännas tråkigt att stå där med skägget i brevlådan då. Det är lätt att glömma bort att kolla upp dessa saker när man står i en renovering med massor av andra beslut att fatta. Vi har även varit i kontakt med försäkringsbolaget i vissa frågor för att försäkra oss om att vi inte beslutar oss för en lösning som inte kommer att täckas av försäkringen när det gäller placering av golvbrunnar och vattenledningar.

På grund av det lilla utrymmet har det varit svårt att få till placering på möbler och få till en bra förvaring. Vi har fått trolla så gott det går och det uppfyller inga handikappskrav som sig bör 2021. Huset är från 1955 och då prioriterades inte stora badrum. Jag tror ändå att vi har fått ihop den bästa planlösningen och hittat de rätta produkterna för ändamålet. Tvättfat, kommod och spegelskåp har vi köpt på IKEA. Duschväggar kommer vi att köpa på Bauhaus där vi också köpte en ny toalettstol förra året som kommer att återanvändas – men flyttas. Det kommer att bli mer och effektivare förvaring än vad som finns i dagsläget. Vi tror, tyvärr, att väggarna inte håller för kakel så det kommer att bli våtrumsmatta igen men i betydligt behagligare nyanser. Dessutom hade det byggt bort mer yta i det lilla badrummet och i detta fallet är minsta cm2 viktig. När detta är gjort så är hela ytskiktet på boytan renoverad på huset. Taket är nytt, det är dränerat och fasaden är bytt och tilläggsisolerat. Nu kan vi slappna av när det kommer till det huset.

Vi har satt ihop en pärm, med monteringsanvisningar, på allt som vi har köpt in till badrummet. Den pärmen kommer vi att lämna till snickaren tillsammans med en liten checklista så att det är så liten risk som möjligt för missförstånd.

Har ni några bra renoveringstips för badrum?

2 reaktioner till “Badrumsrenovering

  1. Ja, det är ett litet dagamål med stegen. Men försöker att släppa på det nu när jag är gravid. 😊
   Har han gjort stora planer för badrummet?
   Det värsta är att vi har ett till badrum som står på tur! 🙈

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.