Kryddlådan

Jag tror att de flesta har ett kryddskåp, kryddlåda eller kryddhyllan som svävar över av onödiga kryddor och dubletter. Eller?

Äntligen tog vi tag i att rensa kryddlådan! Vi behöver inte fyra burkar med curry, nu är det sammanslaget i EN burk med curry. Hur ser det ut i era kryddskåp? Här finns buljong med bäst före datum som jag inte ens vill nämna… Och hur förvarar man alla kryddpåsar på ett bra sätt utan att det ser stökigt ut? Nu det sista har lådan varit så full att dessa påsar ramlar ner bakom kryddlådan och landar i skafferilådan under. Har ni bra tips? Kryddlådan ser bra mycket bättre ut nu efter upprensningen. Skafferilådan fick sig en omgång den också.

Fredagkväll och Nils friskrev mig från nattningen och tyckte att jag kunde ta en promenad, så kunde pappa natta istället. Då fick det bli så. Jag kommer hela fyra km på nästan en timma. Mentalt tragiskt men är grymt nöjd över att jag kommer ut över huvud taget. Jag har till och med knatat ihop över 12000 steg idag. Här finns det ingen gatubelysning så det gäller att dra på sig alla reflexer som går att uppbringa och en stark och bra pannlampa. Man får göra det bästa av det man har. Och som jag alltid har sagt, all träning är bättre än ingen träning!

Hur ser det ut i era kryddhyllor? Berätta!

5 reaktioner till “Kryddlådan

  1. Kryddhyllan är ett svart och sorgligt kapitel i vår familj. Jag gjorde en jätterensning för drygt ett år sedan, fixade, sorterade och märkte till och med upp på hyllkanten så att även äkta män och slöa tonåringar skulle klara systemet. Påsar har jag i tomma plast-kakburkar (sådana som skolelever säljer ibland, rätt stora kvadratiska, lägre än en glasburk) och kategorierna för kryddorna var: ”salt & peppar”, ”vanliga kryddor” (paprika, curry, chilipulver, ingefära), ”starkt” (cayennepeppar, chili) och ”grönt” (oregano, timjan, basilika). Pås-burkarna var en för kryddgrejer och en för bakgrejer och överst olika ”refill-prylar” (får ibland dubbletter, eller köper billigt etc).
    Om något tar slut sätter vi det på diskbänken tills vi kommit ihåg att köpa nytt, eller refill. Enkelt och tydligt tyckte jag och dottern. Obegripligt tyckte herrarna.

    Gilla

    1. Haha, här hemma är det ändå herren i huset som är mest noga med ordning och reda! Ändå är det han som fallerar i att lägga tillbaka sakerna på rätt plats i köket. Ligger det i generna?!? 😆

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.