När solen tittar fram…

… kommer vårkänslorna trots minusgrader! Då kommer också frökatalogen fram. En inventering ska göras bland befintliga fröpåsar, sedan ska jag beställa hem nytt på måndag.

Det är fortfarande kallt och ska vara det ett tag framöver men solen skiner. Jag blir så sugen på att börja så! På måndag har jag genomlevt en köpfri månad och har inte lagt pengar på annat än mat. Men nu måste odlingarna snart igång och då måste fröerna plockas fram och köpas nya. Frökatalogen har legat i en låda och väntat på att den köpfria månaden ska ta slut.

Det blir nog en paprika i år igen, nr 4 på bilden. Förra året odlades jag svart paprika.

Utöver fröer som ska ner i jorden så tar jag sticklingar lite då och då. Senast på en söt liten paula som jag har fått av min mormor (som hon drivit upp som stickling). Nu har den börjat att ta sig och jag kan se att det kommer nya blad nere i jorden!

Bra tips är att sätta sticklingar i gamla plastglas så att man ser hur växten mår under jorden.

Har ni odlingsplaner inför våren?

En reaktion till “När solen tittar fram…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.