Köpfri månad

Inget köpt och mycket sålt. En underbar ekvation som bidrar till framtida ekonomisk frihet! Städat och rensat och mer åt det minimalistiska hållet, även om jag är raka motsatsen till minimalist!

Då går jag in i sista veckan på januari månads utmaning, en köpfri månad. Det har gått så bra! Självklart har vi köpt mat varje vecka, men bara en gång i veckan. Vi har aldrig haft så låg matkostnad för en hel månad. Mycket tack vare att vi har haft frys och skafferi överfulla med mat som vi nu har ätit upp och rensat ut. Det har varit en bra månad och vi har hittat på mycket nytt att äta, och sökt många nya recept. Frukt och grönt och mejerier har vi naturligtvis köpt färskt varje vecka. Stor del av våra matkostnader ligger på frukt och grönt. När den här veckan har gått, har jag lovat grabbarna att vi ska åka och köpa pizza. De har längtat efter pizza hela januari!

Veckans måltider har planerats väl under januari.

Att rensa ur skåp och lådor har också blivit en stor grej den här månaden. Nu har jag rensat ur gamla sladdar i sladd-lådan som både är nötta och inte fyller någon funktion längre. Varför spara på gammal ”skit”? Jag har rensat min sminklåda. Gamla mascaror och nagellack som har torkat sedan länge tillbaka. Jag vet knappt varför jag köper smink… Jag sminkar mig nästan aldrig mer än lite mascara på ögonen. Nu är den i alla fall ren och rensad. Det är alltid så tråkigt att börja rensa och städa men när man väl har tagit tag i det och kommit igång så känns det som en befrielse! Jag hittade saker som jag antagligen hade köpt nytt för att jag inte kom ihåg att jag hade det eller var jag hade lagt det. Det kommer att bli mer rensa under den här veckan!

Jag kan inte ens komma ihåg vilket år den här köptes in?!?

Nästa månad ska jag börja rensa i våra garderober. Det kan bli riktigt intressant. SÅ mycket kläder i fint skick. Kommer jag att använda dem? Den här månadens utmaning har ändå lärt mig att jag inte har sås stort behov av allt nytt som kommer in över tröskeln, så jag fortsätter att hålla i mitt flow med att hålla i slantarna. Kanske inte lika nitiskt men ändå med frågan ”behöver jag det här?” innan betalkortet kommer fram. Idag var det löning för oss och en del sattes direkt över till börsen för vidare investering.

Kan ni tänka er en köpfri månad?

4 reaktioner till “Köpfri månad

    1. Det där med ny telefon vill man ju aldrig vänta för länge på! 🙈
      När man väl bestämt vilken man vill ha så vill man ha den NU! 🤗

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.