Friluftsdag

Idag körde vi ”all in” på vinteraktiviteter. Bob, skridskor och längdskidor. Vi testade allt! Nils var väldig nöjd när vi dukade fram våfflorna till kvällsmat och var inte sår att övertala till sängen!

Strålande sol och minusgrader. Kan det bli bättre? Vi startade dagen med att göra veckans matinköp. Sedan slängde vi i oss lite mellanmål och åkte direkt ut till pulkabacken. Nils har kört bob (snowracer) och gjort sin premiär på skridskorna. Vilken kämpe. Han hängde i ganska länge för att var första gången och för att inse att det var mycket svårare än vad han först trodde! Nils lite äldre kompis från förskolan var där och åkte skridskor och hjälpte Nils att visa hur man skulle göra för att åka. Nästa gång vill Nils vara med och spela hockey sa han i bilen på väg hem!

Efter att ha ätit lite picknick på blåbärssoppa så kastade vi oss hem för att fixa en sen lunch bestående av herrarnas favoriträtt. Tacos. Ur bilen packade vi bob och skridskor och in i bilen åkte längdskidorna. Nu åkte vi till skidspåret för att inviga skidorna för i år! Där gick det undan där också! Nils svischade fram i spåret som om han hade stått på ett par skidor hela året! Nåja, nästan i alla fall. Det gick väldigt bra och han höll ut väldigt länge!

När man har spenderat så gott som hela dagen utomhus så hör det till att runda av kvällen med våfflor och grädde och sylt. Så det gjorde vi!

Imorgon satsar jag på att komma iväg tidigt till skidspåren, kanske till och med så tidigt att jag behöver ha pannlampan på mig. Det hade varit kul att komma ut på en tur och känna på skidorna ordentligt. Det var något mer åt det staplande hållet idag även om jag kom in i det ganska bra. Nu när jag är gravid blir jag lite mer rädd för att ramla, vilket gör att jag blir stel som en pinne när jag ska dra iväg! Spåren var trots allt helt sönderkörda ikväll efter en hel dag med skidbesökare. Kanske har de lagt nya spår till imorgon…

Vad äter ni helst när ni har varit ute en kall och solig dag?

3 reaktioner till “Friluftsdag

    1. Ja, två av oss gillar skidor. Men så ringrostiga jag var den här gången! Kan ju bero på att bålstabiliteten inte riktigt är med mig nu när magmusklerna sitter på var sin sida om bebisen! 😅
      Jo det stämmer. Jag har allt funerat på om jag skulle få syn på dig när jag har suttit på ett café om kvällen där uppe! 🤗

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.