Hej då pepparkakshus!

Idag river vi hus! Det roligaste på hela dagen om ni frågar Nils. Själv har jag slitit med ett världsligt dilemma, har jag haft en köpfri dag idag, eller inte?

Idag var det dags att ta ut pepparkakshuset. Nu är julen helt urstädad här hemma (tills man hittar en liten tomte som står gömd i en vrå)!

Hur kasserar man bäst ett pepparkakshus? Jo, det ska Nils visa här nedan!

En lycklig kille fick köra över sitt pepparkakshus med cykeln, det var så roligt att vi var ute i en hel timma och cyklade. Mest över pepparkakshuset men också upp i grushögen och på andra ställen. Så härligt väder idag och så skönt att jag inte längre behöver springa efter honom med cykeln hela vägen!

Vi testade även isen som blivit uppe på sandlådan och att slira med trehjulingen på altanen. Vi har hunnit med en hel del. Vi upptäckte att det saknades en mutter till stänkskärmen på framhjulet, så vi fick dra fram lite verktyg och reparera den. Ganska kul att lära sig fixa själv. Vilken stor kille det här kommer att bli snart!

När det kommer till mina mål för månaden fick jag ett litet moraliskt dilemma idag (vilket får mig att tänka på hur få verkliga problem jag faktiskt har). Jag har ju som mål att ha en köpfri månad i januari. Idag, efter försäljning av många saker som vi rensade ut igår, bestämde vi oss för att stötta det lokala caféet och köpa vår middag där. Sedan kunde jag inte bestämma mig för om detta gick under kategorin nödvändigt, som att vi måste ha mat och gjorde en god gärning. Eller om detta var en utgift som gick inte gick under kategorin köpfri månad. Maten är ju finansierad flera gånger om av försäljningen och vi bor på en liten ort där pandemin slår hårt mot små företag. Inte en människa fanns det inne på caféet när jag var där och hämtade upp maten som vi hade beställt. Jag hoppas innerligt att fler med medel hämtar upp mat på våra lokala hak så att de överlever! Café Smör och Socker levererar i alla fall ortens bästa pastasallad!

Jag gjorde en omröstning över mitt dilemma på Instagram. När jag tittade senast så tyckte 100% av de som svarat att detta ändå var ett nödvändigt inköp så jag kommer bocka i en köpfri dag till för den här månaden.

Rätt eller fel vad det gäller min köpfria dag, vad tycker ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.