Äntligen kallt

Så kom äntligen kylan! Utan att ha tittat på någon väderprognos så hoppas vi innerligt att kylan håller i sig och att det kommer mer snö. Vi vill ha riktig vinter!

Idag var det kallt ute! Den lilla snön som hade kommit var så kall att (till somligas besvikelse) det inte gick att rulla snögubbar av den. Snöänglar däremot, det kan man alltid göra!

Vi hoppas att det ska fortsätta att vara kallt och att det kommer mer snö. Förhoppningen är ju att testa längdskidorna under det här vinterhalvåret och att pulkan och snow racern få svepa ner för en backe minst en gång.

Idag tog vi en power walk hela familjen. 5,8 km med en sovande Nils som missade när vi gick förbi hästarna. Detta är dag tre av tre, 2021, som jag kommer över 10 000 steg. Det bådar gott för mitt ena mål med fysisk aktivitet minst fyra dagar i veckan. Eftersom jag är mer än halvvägs genom min andra graviditet så preciserar jag inte fysisk aktivitet mer än just så. Mitt måtto är att all träning är bra träning och jag förstår ju själv att jag inte kommer att springa milen under första halvan av det här året. Styrketräning hemma och power walks är det som är gångbart just nu.

På instagram följer jag @budgetmorsan, hon liksom jag sparar pengar på börsen och hon ger ut lite tips och trix ibland för att motivera sina stora och små barn till att tänka långsiktigt när det kommer till ekonomi. Det gillar jag. I år har hon utmaningar för varje månad och just den här månaden, januari, är en köpfri månad. Jag har naturligtvis hakat på och istället för att köpa så håller vi på och säljer. Vi säljer av några tavlor och lite barnböcker och annat som vi kan tänka oss att göra oss av med. En del skänker vi bort till nära och kära som vill ha det istället. Men det stoppar inte där, nu äter vi också ur skafferierna ordentligt. Det är vi jättedåliga på i vanliga fall, MEN så mycket mat vi har både i frysen och i lådorna. Vi kan komponera ihop både det ena och det andra och bara köpa färskvaror som mejerier och frukt och grönsaker, samtidigt som vi fyller frysen med matlådor. Mer pengar in på börsen!

Hur ser ni på att ha pengar på börsen?

5 reaktioner till “Äntligen kallt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.