Lucia som sprider ljus i mörkret

I dagens läge med Covid-19 som isolerar oss och håller oss från nära och kära så är det ypperligt med Lucia som sprider ljus i mörkret!

Jag finns här, jag har inte slutat att blogga. Jag har bara haft ett längre uppehåll. Energinivåer har varit i bott och prioriteringen har varit på jobb, barn och familj. Ibland måste vissa saker prioriteras bort, även det som ger ger energi och skänker mig glädje. Nu ska jag försöka att återfå energin till att uppdatera bloggen mer frekvent.

Idag är det tredje advent och dessutom Lucia-dagen. I år har vi infört tomtegröt som tradition vid varje advent. Vi har redan ätit gröt tre gånger i december och det lär bli några fler. Jag försökte även få Nils till att titta på luciatåg på TV, men han undrade bara när de hade sjungt färdigt så att han kunde fortsätta att bygga på sin koja…

I fredags fyllde min mamma år, så i lördags samlades vi ute på Hunneberg för att grilla korv och fira enligt ”corona-style”. Det är nya tider nu för tiden…

Livet blir väldigt inrutat, vi vet vilken dag och vilken tid vi ska gå till affären för att veckohandla. Nu veckohandlar vi allt. Få gånger kompletteringshandlar vi. Planering. Handsprit används flitigt och än så länge har vi klarat oss från smittan – vad vi vet. Jag har testat mig tre gånger i år och alla gånger har jag fått tillbaka ett negativt provsvar. Jag vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt. Det är en stor fördel med att ha hemmakontor (sedan fyra-fem år tillbaka i tiden), så gott som alltid jobba ensam eller med samma kollega (som har ungefär samma inställning och situation som jag har). Den största risken för mig är förskolan och mataffären. På förskolan lämnar och hämtar vi utanför dörren. I mataffären är jag så tidigt på morgonen att knappt någon annan har hunnit vakna. Så skönt!

Hur gör ni för att undgå smittspridning?

En reaktion till “Lucia som sprider ljus i mörkret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.