Mäklare

Jag deltar i en bloggutmaning i september. Dagens utmaning är; Om du fick prova ett yrke, vilket som helst, för en dag. Vad skulle det då vara?

Vid enstaka tillfällen när jag är sugen på en förändring eller bara less på att stiga upp och göra samma sak varje dag (vilket jag inte gör då mitt jobb egentligen är väldigt varierande), då letar jag mig in på nätet och söker på högskoleutbildningar för mäklare.

Obs! Bilden har inget med textens innehåll att göra. Det är bara en god smoothie bowl.

Det är antagligen en förskönad dröm om att vara mäklare. Visionen är ju att man alltid står och visar fina objekt och är uppklädd till tänderna varje dag. Däremot så tänker man inte på att man måste vara tillgänglig så gott som dygnet runt. Visningar på helger och kvällar och frågor om ditt och datt som måste besvaras. Låg grundlön med provision för att få upp lönen, en liten säljhets med andra ord. Men jag målar upp det som något glammigt jobb som man brinner för. Det skulle vara kul att testa för en dag!

Vad har ni för drömyrke?

4 reaktioner till “Mäklare

 1. Kan garantera att det inte är särskilt glammigt 😉 Mycket mer jobb än vad folk tror. Dock flexibelt och omväxlande, samt att man får se mycket…både bra och mindre bra 😅

  Gilla

  1. Jag misstänker att det är många kvällar och helger som går åt till att arbeta istället för att hänga med familjen. Misstänker att man kan bli lite arbetsnarkoman också för att se dollartecknen rulla… 😉🤗

   Gilla

  1. Ja, det hade varit mysigt med ett eget café! Men säkert tidiga morgnar för att baka och sena kvällar för att hålla öppet för kunderna. Det känns som att det är svårt att hitta ett yrke som är perfekt hela tiden. Det finns nog ingen framsida utan en baksida!? Eller? 🤗

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.