Olle

Jag ställer upp i en bloggutmaning i september. Dagen utmaning är; Stickaded tröjor hör hösten till, stickar du eller köper stickade plagg?

Jag älskar stickade tröjor, oavsett om de är hemstickade eller maskinstickade i fabrik. Jag besitter inte själv kunskapen att sticka tröjor men min mormor har stickat åt mig i alla år. Hon har gjort så fina tröjor som jag har använt och sparat i flera år. Hon har också stickat en fin tröja till Nils som han gillade när den fortfarande passade honom.

Tänk vilket fint hantverk som i det långa loppet kommer att gå förlorat. Jag har ärvt mormors trädgårdsintresse men inte hennes hantverksintresse när det kommer till sömnad och stickning. Förutom att ha stickat tröjor och mössor som matchar så har hon också sytt två lapptäcken till mig. Ett rosa som jag hade i mitt flickrum och ett blått som passar över dubbelsängen. Vilka konstverk. Mormor äger ju också en vävmaskin, så ett gäng trasmattor har det blivit också!

Gillar ni stickat?

4 reaktioner till “Olle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.