Båtliv

Jag ställer upp på en bloggutmaning i september. Dagens utmaning är; Vissa åker båt och andra inte, hur är det med dig? Åker du båt?

Ända sedan jag föddes har jag åkt båt. Vi hade båt på västkusten när jag var liten och var endast några månader gammal på min första båttur. Båten sålde vi när jag var runt tio år. Men vi har alltid åkt på båtturer när vi har varit på semester.

Katamarantur på Dominikanska Republiken.
Segeltur i grekiska övärlden.

Nu för tiden åker vi mest med i svärföräldrarnas båt i sjön vid deras hus. Jag har i år fiskat aborre och fått napp för första gången i mitt liv. Svärmor och svärfar får göra allt kringarbete som att sätta agn på kroken och ta av fångsten från kroken… Men vi tar även båten över till caféet på andra sidan och äter lunch eller tar en kaffe. Det klara jag bättre av.

Första abborren!
Foto: @carinlean.

Nytt för mig är att även jag tar med mig min flytväst när vi åker ”offentliga” båtar. Jag har funderat kring det. Det är självklart och naturligt att Nils ska ha flytväst när vi är på kusten. Men vad ska han göra om något händer och vi, föräldrarna, inte överlever. Om man förliser ute till havs och det är lite vågor så är även 100 m jobbigt att simma. Ska man då simma i kläder, med lite panik och kanske ta vara på sitt barn med panik. I värsta fall kanske man slår i huvudet och blir medvetslös. Då har man inte en chans! Jag har med min flytväst för att överleva tillsammans med mitt barn. En förälders ansvar!

Hur resonerar ni kring flytväst?

4 reaktioner till “Båtliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.