Bärets tid på året

Det kanske har blivit lite för svalt för min smak men ändå är augusti bland det bästa jag vet. Månaden när alla bär mognar. Bärets tid på året!

Det är väldigt tillfredsställande att kunna plocka sina egna frukostbär. Jag älskar att ha hallon, blåbär, björnbär och svarta vinbär till frukosten. Vinbärens tid är ju över nu men hela frysen är full av sommarens skörd. I helgen som gick fick vi plocka av en buske med amerikanska blåbär hos mamma och pappa.

De har några olika sorters amerikanska blåbär och de smakar mumma! Björnbären börjar att mogna både hos mor och far och hemma hos oss, så snart kan vi plocka ännu mer frukostbär. För första gången på ett par år får vi bär på våra björnbärsplanta också. Den har några år av misshandel från vår robotgräsklippare, men i år gjorde vi en riktig rabattkant runt busken och det gav resultat.

Nils har slutat med bär till sin frukost men tycker att det är kul att äta dem direkt från plantan. Han får i sig sin beskärda del av näringen. Det känns extremt lyxigt att kunna plocka in färska bär själv från trädgården istället för att släpa hem dyra förpackningar från affären där bären har transporterats från Europa.

Rainbow Treasure odlade vi fram i vintras, en ampeljordgubbe med olikfärgade blommor.

Nu mognar alla jordgubbar från de plantorna som vi sådde i vintras. Oj så fina plantorna blev och de har redan förökat sig. Jag ska försöka att övervintra dem i växthuset…

Har ni något favoritbär?

3 reaktioner till “Bärets tid på året

  1. Åh, har inte varit ute i vår skog här än. Men kan tänka mig att blåbären har mognat 🙂
    Min favorit är nog Hallon, speciellt om man får plocka dom i sin egna trädgård!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.