Esters café

I söndags, när solen sken och det fortfarande var sommarvärme, gjorde vi en utflykt till Esters café. Det har anor ända tillbaka till 30-talet och fortfarande är det välbesökt trots att det känns som att det ligger i en avkrok. Men det är värt omvägen för en kaffe och vad man än väljer att äta till.

Hela sommaren har jag velat besöka Esters Café. Jag har hört så mycket om dessa glassar som serveras där och de fina muggarna man kan välja att köpa glassen i. Muggar i form av enhörningar, muggar med mönster av Morris och mängder av andra variationer. Naturligtvis är vi alltid lite sena på pucken… Inte bara var det säsongsfinal i söndags när vi var där, de ska dessutom stänga caféet och hoppas på att kunna sälja vidare rörelsen till någon annan. Med andra ord var alla fantastiska koppar slutsålda och har vi otur så var det sista gången vi kunde köpa glass där.

Vi började vår sittning ute under äppelträden men kastade oss in när ett stort åskmoln drog rätt över oss precis när vi skulle hugga in. Nils fick välja om han ville ha något att fika med eller om han ville köpa en leksak senare och valde, till min stora glädje, en leksak framför glass och var nöjd med det beslutet hela tiden.

Marcus var hungrig och köpte sig en smörgås till att börja med, det var ju ändå lunchtid, men jag misstänkte att jag skulle bli tillräckligt mätt på glassen. Jag hade rätt!

Vi hoppas verkligen att någon tar över caféet och driver det vidare i samma anda. Atmosfären var fantastisk och de hade ordnat det bra kring hanteringen av Covid-19. Tänk när den smittan stannar av… Så skönt det ska bli!

Har ni något bra café som är värt att ta en omväg för?

2 reaktioner till “Esters café

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.