En gång i tiden hade jag syslöjd…

Jo, jag visste väl att jag fortfarande kunde. Jag äger i alla fall en symaskin och nu har jag presterat på den för första gången någonsin. Det är växthuset som gör mig flink i fingrarna när det kommer till andra hushållssysslor som att sy.

Inte sedan syslöjden på högstadiet har jag producerat en raksöm eller en sicksacksöm på symaskin. Ändå fick jag en symaskin av min mormor för ca 15 år sedan. Det var inte illa att jag orkade rota fram alla delarna till den och fortfarande förstod mig på hur den fungerade. Nu har jag påbörjat en gardin eller snarare ett solskydd till växthuset. Det är för att inte växterna ska bränna när solen steker på glasrutorna. Ett intresse föder ett annat?

Jag fick dessutom letat fram farmors gamla syskrin med en fantastiskt bra sysax (som i övrigt saknas i mitt hem) som inte varit använd på minst 33 år, då hon tyvärr lämnade oss i bröstcancer. Så härligt att få glädje av ärvda ting som använts av generationen före!

Hur ofta syr ni på symaskin?

2 reaktioner till “En gång i tiden hade jag syslöjd…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.