Regn?

Hur länge sedan var det som vi hade tid att spontant stanna ett par timmar hos goda vänner? Detta måste vara framsidan på myntet av covid-19. Aldrig tidigare har vi känt oss så avkopplade, trots att vi har att göra hela tiden. Inget ont som inte har något gott med sig!

Idag skulle det regna här enligt väderprognosen. Men till vår stora lycka så blev det ytterligare en underbar dag i trädgården här hemma och en sväng i trädgården hos goda vänner.

Vi startade dagen hos vår lokala trädgårdshandel som hade extraöppet på en söndag. Jag köpte jord till tomaterna som skulle börja att skolas om till de slutgiltiga byttorna. Förutom tomaterna skolade jag ut tre av våra sju ampeljordgubbar, tainbow treassure, som nu hänger i växthuset.

I växthuset är det helt fullt med byttor och krukor. Snart ska en stor del av dem få flytta ut permanent. Dahliorna ska ner i rabatten och luktärtorna ska bo utanför växthuset i krukor, likaså min gladiolus som Marcus håller på att tillverka växtstöd till. De blir så fina, växtstöden. En uppsättning är till för de krukodlade och en för de som jag satte i rabatten. Pelargonerna behöver jag snart inte heller flytta in och ut ur växthuset. Det underlättar hanteringen. Jag har några fler blomfrön som jag tänkte förgro inne, men de får flytta direkt ut i trädgården sedan.

Jag och Marcus har bestämt oss för att stötta lokalt så mycket som möjligt. Därför åkte vi ut och köpte lunch idag, behöver jag nämna att vi satt själva ute på uteserveringen? Eftersom vi bor på en liten ort är det av stor vikt att handla lokalt så att affärerna inte går under på grund av covid-19.

Efter lunchen skulle vi ”bara” lämna över en tomatplanta, som jag hade fått över, till några goda vänner. Det slutade med ett par timmar i deras trädgård med lek och skoj för Nils tillsammans med deras barn. Själv fick jag, förutom att i hyfsat lugn och ro få konversera, med mig en bit funkia, förgroddad sättpotatis och en stickling kaprifol med mig hem. Tack fina vän för att du kompletterar min trädgård! Jag är djup tacksam (och Marcus också).

Lek med kompisarna, Nils ville inte åka hem!

Till vår lycka kom inte det utlovade regnet. Istället blev det ytterligare en heldag ute med familjen.

Stöttar ni lokalt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.