Hemma hos oss luktar det…

pepparkaka! Det doftar ljuvligt i köket idag. Pepparkaksgranola…

Imorse gjorde jag en dubbel sats med granola men istället för de kryddor som finns i receptet slängde jag i en kryddmix med pepparkakskryddor som jag hade drällande i kryddlådan. Jag tänkte att den innehöll ändå bara antiinflammatoriska kryddor så det är väl lika bra att göra åt den!

När vi väl hade fått ut granolan ur ugnen och öst ner den i byttor, fryst in hälften och sedan hängt tvätten, så gick vi ut och fortsatte vårt trädgårdsprojekt att sätta kantsten runt rabatten till björnbärsbusken. Vi fick i alla fall grävt ut idag och får fortsätta imorgon. För att även sätta någon form av guldkant på tillvaron så tog vi en promenad med Nils balanscykel.

Vi tog oss runt vår vanliga runda på nästan sex km. Nils ömsom cyklade, ömson sprang och ömsom satt i vagnen. Vi plockade tussilago och tittade på vitsipporna som höll på att slå ut. Mankan ju inte bara slita och gräva hela helgen… Vi fick oss en skön tur med gott väder och en mysig stund tillsammans där vi hann att prata med varandra och diskutera ditt och datt. Nu kom jag på att vi fick oss en motionstur igår också när vi tog cykeln för att källsortera. Det blev 8 km på cykeln i väldigt kuperad terräng. Toppenbra träning!

Jag och Nils fick fram vilstolarna, som vi normalt inte brukar ha på altanen, och satt i fem minuter för en avkopplande stund. Här på bilden syns ytterligare projekt som ska göras i vår. Vi ska tvätta av fasaden på den här sidan. Förra året tvättade jag ena långsidan på huset men i år ska vi ta skyliften och tvätta här där det är så högt. Kabeln som syns ska dras till en ytterbelysning som ska upp på väggen nu i vår.

Har ni också en projektlista som bara växer?

4 reaktioner till “Hemma hos oss luktar det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.