Efter stormen

Efter storm… kommer massor av kvistar och grenar att falla ner på gräsmattan. Mitt i bästa odlingssäsongen då jag har börjat att gräva kanter runt buskarna och jordförbättra, då var det dags att ta fram krattan igen… Men odlingarna får allt sin tid också!

Åh… vad man måste gilla att kratta gräsmatta när man bor vid skogen. Efter gårdagens storm var all tidigare krattning och upprensning inför våren ogjord. Det var dags att börja om från början idag igen…

Jag och Nils fick ta fram och diska upp den stora odlingsbrickan idag. Det fanns inte längre plats för alla omplanteringar i fönstret. Definitivt inte nu när vi har sått blommor också. Jag vet inte hur jag ska få plats med allt i växthuset sedan?!?

Mest spännande är jordgubbarna som vi har sått. De är så små och taniga, men fler säger att de av erfarenhet vet att det kommer bli bär på plantorna. Det kan man inte tro när man ser de små rangliga bladen som har kommit upp. Två blad har utvecklats utöver hjärtbladen. De här är mina och Nils bebisar och jag kommer nog att odla andra sorter nästa år eller sent i höst.

Jordgubbsplantorna, de vårdas ömt av mig och Nils.

Odlar ni något spännande i år?

2 reaktioner till “Efter stormen

    1. Så spännande med eukalyptus!! Det får du visa i bloggen! 🤩
      Vi har ett litet avokadoträd som vi har dragit upp från en kärna. Nu är den snart tre år gammal! 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.