Magen gillar att vara hemma

Det är inte kul att vara hemma så ofta som vi är nu i Corona-tider. Fördelen är att vi hinner preppa så mycket god och nyttig mat som gör magen glad. Mycket grönsaker och annat som passar immunförsvaret. Inget ont som inte har något gott med sig!

Det där med att vara hemma… Idag har vi gjort vår hemmagjorda granola som gör ”magen glad”. Så pratar vi om mat här hemma just nu. Vi äter sånt som gör magen glad och det är Nils helt med på. Han har till och med myntat ett eget uttryck när han inte vill ha mer, ”min mage är trött”.

Det där med att det är svårt att få barn till att äta grönsaker är inget som jag har märkt av. Min strategi är att inte ge Nils alternativ och att vänja honom tidigt med smaker av grönsaker och inte bara sött. Sött kommer alla att lära sig äta ändå, så huvudsaken borde ju vara att få barn att lära sig äta alla de andra smakerna. Jag är också noga med att Nils ska få vara med när jag lagar maten så han har varit delaktig och vet vad han har stoppat i grytan. Idag gjorde vi hummus tillsammans. Kikärtor, tahini, vitlök, olivolja, koriander och salt mixade vi ner till en röra. Imorgon ska vi doppa morötter i röran.

Nu har jag även introducerat Nils i att odla sina grönsaker och bär. Han har fått vara med och lägga frön i jorden och vattna. Nu sitter han med spänning och väntar på att jordgubbarna ska växa till sig och ge bär. Jordgubbarna fick han välja ut själv när vi handlade fröer.

Hur gör ni för att engagera era barn i vad de äter och hur de mår av maten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.