Ögoninfektion

VAB, men VAB som i alla fall känns som på riktigt. Inte för en rinnig näsa som eventuellt skulle kunna vara Corona men som mest troligt inte är det. Nu har vi en konkret åkomma som smittar, ögoninfektion. Det hindrar oss inte för att ta vår vanliga promenadrunda.

Visst hade det varit skönt att få vara hemma i lugn och ro men jag har så vansinnigt mycket på jobbet att göra just nu. Idag jobbar jag ju endast fyra timmar så jag var hemma för VAB då Nils inte bara är snuvig och hostar utan också har dragit på sig en ögoninfektion. I natt hade han dessutom lite feber men fick alvedon och har klarat sig på det över dagen. Han har däremot kommit på att han gillar smaken på alvedon och tycker hela tiden att han har feber för att få mer alvedon…

Vi kom ut på vår vanliga promenadrunda och Nils var inte sjukare än att han orkade klappa på hästarna och promenera ca två km på egna ben. Han orkade nästan mer än mammas och pappas gamla hund Ozzy som satt mer i vagnen än Nils. Mamma kom förbi en stund idag och hade med sig Nils Blixten McQueen som han hade glömt vid vårt senaste besök. Den sover han gärna med så det har varit lite kämpigt några nätter när han har vaknat ledsen.

På vår promenad såg vi tussilago längs dikeskanterna. Det är helt galet, jag går och längtar efter våren så att alla blommor ska börja slå ut. Jag vill ju gärna skola ut det vi har sått. Tittar man i rabatterna så har pionerna börjat att titta upp, likaså rabarbern. Klematisen har börjat att utveckla blad – och vi är bara i mitten på mars! Så mycket vår och vi är fortfarande i en vintermånad… Jag undrar hur den här våren och sommaren kommer att bli.

Imorgon blir det jobb för mig och Marcus får vara hemma för VAB. Själv har jag dessutom fullt upp på kvällarna nu att läsa ikapp mig i kursen som jag läst på högskolan. Jag har tyvärr varit lite lat och haft en hel del annat att ordna med så jag har halkat efter med studierna. Nu är det dags att ta tag i det igen. Jag har läst ett kapitel igår kväll och ett kapitel ikväll. Jag ska allt hinna med ett kapitel imorgon kväll också så är jag snart på banan igen.

Har ni hittat några vårtecken än?

3 reaktioner till “Ögoninfektion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.