Fredagsmys

Idag gjorde vi en smarrig snickersglass till fredagsmyset. Det hör inte till vanligheterna men ibland är både lusten, fantasin och innehållet i kylen i balans. Så var det idag och vi gjorde glass som hela familjen åt av.

Idag testade vi en god lyxglass till fredagsmyset. Vi brukar inte ha fredagsmys men ibland så slår vi till och slår på den stora trumman. Inspirerad av Food Pharmacy hittade jag receptet på deras blogg. Jag hade redan frusit in tre bananer som höll på att passera sitt hållbarhetsdatum. Dessa plockade jag fram illa kvickt och tog fram min stora bytta med jordnötssmör. Vips, så har man en god efterrätt.

Glassen innehåller tre frysta bananer, ca 1 1/2 msk jordnötssmör (kanske mer) och kakaons. Mixa alla ingredienserna tillsammans och vips så har ni en krämig och go snickersglass utan tillsatt socker som smakar så gott att smaklökarna går bananas!

Vi älskar både frysta och färska bär hemma hos oss och förgyller gärna frukosten med något som inte bara belönar smaklökarna utan också något som hela kroppen mår bra av. Jag kan lova att jag kände mig som en minoritet när jag stod i kö med tre böcker, en låda med ekologiska hallon och färsk koriander mellan alla överfyllda kundvagnar. Folk bunkrar verkligen nu. Det fanns inte ens en ledig scanner när jag kom till affären… Jag har inte bunkrat än men det kanske är dags?

Vad anser ni? Är det läge att gå i krisberedskap och bunkra mat?

4 reaktioner till “Fredagsmys

 1. Vet inte om det är läge att bunkra men vi har inte börjat ännu 🙂.
  Och glassen ser smarrig ut 👏👏

  Gilla

  1. Det känns lite överarbetat att börja bunkra men med min kosthållning så finns nog de matvarorna kvar! 😂
   Glassen var smarrig! 😊

   Gilla

 2. Men alltså mums vad det där lät gott! Vi har alltid tillräckligt med mat hemma för att vi utan problem skulle kunna klara oss i 2-3 veckor då jag anser att man ska kunna leva utan hjälp från samhället så pass länge. Dock ska jag erkänna att jag har varit och köpt på mig lite extra mycket blåbärssoppa ifall vi skulle bli så pass sjuka att vi inte orkar tillaga någon mat 😉

  Gilla

  1. Jag har i och för sig också alltid mycket mat hemma men har inte bestämt mig än för om jag behöver bunkra något. I så fall borde man ställa sig och göra matlådor också – blir man så sjuk orkar man antagligen inte att laga mat heller… 🙃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.