Förbereder sommaren

I år har vi sått massor av frön. Nils tycker att det är spännande att se på när det kommer upp gröna blad ur krukorna som han var med och sådde för någon vecka sedan. Jag tycker att det är precis lika spännande som Nils tycker…

Här hemma har vi börjat att förbereda för sommaren. Vi har sått jordgubbar, bondbönor, basilika, tomater, chili och paprika. Nu har det börja att ge resultat i krukorna. Bondbönorna växer snabbast sedan kommer basilikan. Vi kommer att ha mängder av basilika i sommar!

Vi har fler frön som ligger och väntar på att få bli sådda men det var för tidigt än så länge. Bondbönor kommer vi att så mer av så att vi kan njuta hela sommaren av dessa. Jag gjorde som så att jag lade vanlig blomjord i botten på krukorna och såjord på det översta lagret. Vi får se hur det blir, min förhoppning är att jag inte ska behöva omskola den så fort men det kanske inte spelar någon roll… Jag experimenterar.

Nils valde jordgubbarna, han ville ha goda röda bär i sommar att smaska på.

Vi satte några ärtskott också som vi hoppas kunna skörda snart och ha på salladen. Här äter vi numera mycket sallad till både lunchen och middagen. Som snacks har vi minimorötter och paprika, Nils nya favoriter. Serverar man inget annat så blir barnen allätare. Det är när de får annat som trigga hjärnan mer som de inte lär sig att äta alla nyttiga bra grönsakerna.

Hur har ni gjort för att lära era barn att äta bra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.