Sliten söndag…

Idag var jag sliten igen. Jag skulle inte ha hållit igång igår så som jag gjorde, utan ha vilat så att jag kryade på mig ordentligt. Varför lär man sig aldrig?

Igår spenderade vi dagen med att flytta ganska tunga svårflyttade verktyg från garaget till verkstaden. Det var ganska intensivt och krävde en hel del energi. Energi som jag antagligen skulle ha sparat lite på efter min influensa, för idag var jag helt slut. Idag fick jag återigen lägga mig mitt på dagen och sova en stund. Just idag ville Nils inte titta på TV och ta det lugnt utan vara ute och cykla och leka med tågrälsen (BRIO) istället. Alla andra dagar vill han helst titta på TV. Inte just idag, när jag verkligen ville att han skulle vilja det!

Svärmor var förbi igår en sväng på dagen och hade med sig en ”krya-på-sig”-bukett. Jättefin. Den kom väl till sin rätt idag när jag kände mig vissen igen. Vi hann ändå med en hel del idag. Det är lite av min last att få mycket gjort. Jag och Nils spelade olika spel, var ute och cyklade, åkte lite fyrhjuling och lagade blomkålsgratäng som Nils tyckte var riktigt god. Jag hann med att skriva en kort tenta när Nils låg och sov, samtidigt som jag själv hann med en liten lur innan han vaknade. Men det bästa på kvällen är när vi ska sitta och läsa innan det är läggdags. Det är det bästa på hela dagen. Varje kväll sitter vi och läser. 30-45 minuter spenderar vi tillsammans i soffan i mysbelysning och läser böcker och Bamse-tidningar. Nu börjar han att gilla böcker som har lite mer text som Pettson och Findus och Mamma Mu mfl. Det är riktigt skojigt att höra honom berätta om böckerna som vi ha läst. Sedan lägger han sig -och vi sjunger några sånger innan han får somna. Den här rutinen har vi hållt hårt i ett längre tag. Jag hoppas att vi kommer att kunna fortsätta i flera år framöver.

Blommorna som Nils och Marcus köpte till mig för att fira mitt tentaresultat.

Har ni några kvällsrutiner som ni håller fast vid?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.