Förbereda sig för tenta

Äntligen har jag tentat av ytterligare en kurs. Det kändes som att det gick över förväntan och jag känner mig nöjd trots min brokiga start på dagen igår!

Igår skrev jag en hemtenta på kursen jag har läst (därav min stora frånvaro från bloggen). I huvudet hade jag tänkt att inlägget skulle handla om hur jag förbereder mig för att skriva tenta. Jag hade tänkt att utvilad kliva ur sängen och ta en lång skön dusch. Då tentan började klockan nio hade jag, som reservplan, ställt väckarklockan på åtta. Sedan skulle jag brygga kaffe och hälla upp mitt naturgodis, som jag köpte i fredags, i en skål och ställa iordning allt vid datorn.

Note to self: Rengöra kaffebryggaren!

Vad hände? Jo. Efter en usel natts sömn och ett barn som helst hade velat gå upp halv sex (vilket han aldrig annars gör på helgen), höll jag på att försova mig. Fem över åtta kommer Marcus och frågar om jag inte ska gå upp. Jag hastar mig genom duschen och får be Marcus att brygga kaffe åt mig. Sedan skyndar jag mig ut i köket och häller upp mitt tentagodis och häller upp en skål med yoghurt och müsli till frukost. En kvart innan tentan ska börja BITER JAG AV EN TAND! På müsli! Panik! Tänderna är det som jag värnar mest om på hela min kropp. Jag får beröm av tandläkaren för att jag har bra tänder. Det här kan inte hända!?!

Jag tar två alvedon i förebyggande syfte och skriver tentan. Efter det ringer jag jourtandläkaren och kommer ändå fram till att det går bra att vänta tills min vanliga tandläkarmottagning har öppet för att göra en ordentlig lagning. Men vilket adrenalinpåslag jag hade när tentan började!

Hur förberedde/förbereder ni er för tenta?

10 reaktioner till “Förbereda sig för tenta

 1. Ajaj hua för tanden, hoppas att du fått det fixat nu. Ja du hur förbereder man sig för sådant, jag ska ha det på torsdag och är jättenervös

  Har ny bloglovin och blogg nu föresten, fick dissa min andra bloglovin och börja om från början, bara sådär 230 följare åt fanders, men försöker komma ikapp och skriva så ni hittar mig igen =D

  Gilla

  1. Den är tillfälligt lagad, så det blir en nu dust fast med tandläkaren…

   Planen var ju att gå upp i god tid och ha en skön morgon med lite förberedelser… Har man läst på så går det nog bra! 😊

   Ja, jag har saknat dina inlägg! Har i o f s inte varit så aktiv med att varken blogga eller läsa bloggar nu när jag har pluggat på kvällarna…

   Gilla

   1. Vad roligt då kan vi följa varandra direkt här inne. Ja men det brukar inte vara några problem, jag har ju suttit med på flera hundra lagningar och det är snabbt ordnat. Det är väl i regel pengarna som svider =D Är det rotfyllning som ska göras eller bara lagning?

    Vad studerar du?

    Gilla

   2. Det var bara en flis som gått ur en kindtand så det blir en liten lagning. Jag har ju aldrig lagat något innan! 🙈 Men jag har en försäkring som tur är! 😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.