Liten blir stor

Nytt år och så mycket som redan har hänt innan första månaden ens har passerat. Hur kommer det här året att te sig tro? Vi börjar med härlig familjesammanskomst.

Oj så stort det kändes att åka och hämta lillskrutten på förskolan idag. Vi lämnade honom på den ”lilla” avdelningen och hämtade honom på den ”stora” avdelningen. Så kul när han fick visa att hans kläder hängde på en ”annan stans”. Egentligen hade de inskolning i december för de barn som skulle gå över till det stora huset, men med vår tur så var Nils med endast en dag, och då fick vi komma och hämta honom då febern hade slagit till. Som vanligt var det inga problem för Nils att komma med över och acklimatisera sig på sitt nya hemviste.

Tyvärr kommer inte bästa kompisen med över till stora huset än men de hinner att leka med varandra på dagarna ändå. Vi har bjudit hem Nils bästa kompis Vidar och hans föräldrar på våfflor nu på lördag. Nils ville förbereda våffelsmeten redan igår och idag pratade han om att de kunde leka med Nils nya traktorer som han har fått i julklapp.

Innan ledigheten var över hann vi göra Nils biopremiär i Uddevalla. Tillsammans med mig och Marcus, mormo och morfar såg vi på Arne Alligator. Nils förstod inte riktigt från början vad som skulle ske men var ganska nöjd när filmen började och han hade fått en egen liten bytta med pop-corn.

Efter bion åkt vi till gammelmormor för att avnjuta årets kalkonmiddag. En kär återkommande tradition varje trettondagsafton då min morbror med familj kommer ner från Uppsala och mina kusiner med barn (som jag inte träffar så ofta) samlas hemma hos min mormor. Nils gammelmormor. Vilken ynnest att få ha en gammelmormor!

Totalt var vi tio barn och 16 vuxna. Tänk att vi får plats! Tänk alla barn som leker med varandra och inte en enda ledsen min! Så härligt!

Har ni någon traditionell familjesammankomst som ingen vill missa?

En reaktion till “Liten blir stor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.