Julvandring

Jag är så glad för engagemanget som Nils förskolepedagoger visar. Det förgyller barnens vardag från morgon till kväll. Utöver det så har de planerat, arrangerat och tillverkat massor för att göra en upplevelse för både stora och små inför jul. Vilken tid och vilken fantasi de bjuder på för våra barns skull!

På Nils förskola har de inget traditionellt julfirande. Istället har personalen anordnat en tomtevandring. All tid och energi och engagemang som de lägger ner på den här promenaden är guld värd. I motionsspåret i skogen utanför förskolan har de tänt upp marschall efter marchall i mörkret för att på flera ställen ha arrangerat olika tomtestationer.

Det är pyntade granar i skogen, det är reflexvästar som är upphängda där barnen får ta en ficklampa och lysa på reflexerna. Det är tomteverkstad som bla tillverka monstertrucks till julklappar och massor av annat spännande att titta på!

Det absolut bästa, så här i efterhand, var ändå de dansande tomtarna. Videosnutten från detta vill Nils se om och om igen!

Det är en liten vandring som är lagom lång att gå och det finns så myckeet roligt att titta på! Alla ställer upp och gör en fantastiskt show för både små och föräldrar och föräldrars föräldrar. För oss är det andra gången vi får uppleva det här och med minusgrader och en lätt snötäckt backe så satte det verkligen julstämningen på topp.

Hemma serverade vi kvällsmat för närmast berörda på julvandringen. Jag har för första gången i mitt liv kokat risgrynsgröt och slog till på att göra en saffranspankaka på delar av gröten. Ganska gott men det kunde ha smakat ännu mer saffran!

Det var en fin kväll som jag inte vill missa för allt i världen. Så här startade vi veckan som varit, detta var en skön måndag!

Hur har era förskolor firat jul?

3 reaktioner till “Julvandring

  1. Ja det blev en fantastiskt fin kväll, riktig julstämning med tomtar, snö och vintergrader.
    Fin avslutning på kvällen med gröt och saffranspannkaka!! Och inte minst trevligt sällskap.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.