Norrlands guld

Bästa sällskapet under helgen och en korg full med hjortron och en stor dos av motion. Det har min helg bestått av. Livet kunde ha varit sämre…

Vad händer när man sätter fem koncernkollegor tillsammans i en hyrd minibuss för att köra 80 mil till Sollefteå. Ingen har pratat med någon tidigare. Jag kör 80 mil med skratt och glädje utan att en enda gång reflektera över hur långt vi körde. Aldrig har nio mil känts så kort som den här gången… Efter en genomgång av hotellet och spaavdelningen lockade sängen. Dagen efter vaknade vi upp till den här vyn.

Så äntligen har jag fått möjligheten att plocka hjortron! Fyra liter var plockade vi och då har jag inte räknat med de två liter som jag stoppade direkt i magen. Kaffe, te, smörgås och lite godis fanns i matsäcken och avnjöts ordentligt efter några timmars plockande.

Vilken härlig dag! Naturen och vyerna var fantastiska. Två renar såg jag gå längs med vägen. Regnet hotade hela tiden men inte förrän vi satte oss i bilen igen kom de första dropparna. Sedan var det bara att dra på för att hinna tillbaka till hotellet för kvällens festligheter. Jag hade sprungit terränglopp på 5 km (som egentligen var 5,95 km) och hamnade på en femte plats men flera av mina klubbkamrater tog medaljplats!

Klubblmaraten på bilden knep ett brons på fem km terränglöpning.

Kvällen bjöd på mat och god stämning med dans. Dagen efter, när vi skulle åka hem, var det inte lika livat i minibussen som det var på vägen upp. Vissa av oss mådde väl mer eller mindre bra. Jag mådde mer bra och körde halva vägen hem också…

Sollefteå levererade av sitt allra bästa och hade det inte varit så långt dit så hade jag gärna åkt dit fler gånger!

Har ni varit i Sollefteå någon gång? De har bra inflyttningsdeal för den som har rätt yrke, då kan man få inflyttningsbidrag!

4 reaktioner till “Norrlands guld

  1. Det var en helt fantastisk natur! Vi har det fint med mycket skog i Dalsland men fjällen där var så vackra och utsikten magnifik! 🙂
   Åk dit om du får möjligheten!

   Gilla

  1. Kommer inte riktigt ihåg mer än ingenjörer men troligtvis var det också pedagoger, läkare och lärare mm. 🤔😊 Det står säkert på kommunens hemsida, men tänk på att det är långt till Sollefteå! 😉😘 Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.