Klantskalle eller optimist?

Ibland undrar jag verkligen om det är optimism eller bara allmän dumhet som styr mina beslut. Är man allergisk så ÄR man allergisk.

Ibland känner man sig verkligen dum, och inser att man vid det här laget borde veta bättre. Att jag sedan några år tillbaka får äta allergimedicin nu när pollensäsongen har dragit igång är inget nytt. Ändå hoppade jag över tabletten igår och tänkte att ”det går nog bra, jag är nog inte allergisk”. PANG! Klockan 04.22 vaknar jag tät i näsan med ett svalj som kliar och stickningar i läpparna. Upp ur sängen och letar fram och stoppar i mig de där tabletterna, en timma senare är det mycket bättre. Jag förstår inte när jag blev så här allergisk? Eller har jag alltid varit det utan att veta om det, trott att jag har varit förkyld?

Nu har jag ätit min frukost och sitter med en kopp kaffe och myser. Nils sover fortfarande. Den lilla skrutten somnade på åen kvart igår kväll. Vaknade 23.00 oc ville ha vatten och somnade om direkt. Vid det här dagset på dagen, 06.23, brukar han vara uppe.

IMG_3674

På tal om IKEA, inlägget från igår, blev jag otroligt sugen på att köpa ett nytt hus eller bygga en liten stuga och inreda från ”scratch”. Det porslinet som fanns i köksavdelningen och alla fina våriga färger gör att man vill byta ut allt och börja om från början. Tänk den där känslan av att flytta hemifrån och inreda sin första lya, fast att man den här gången har mer pengar att röra sig med… Jag är ju helkörd nu. Jag kan inte bara slänga bort och skaffa nytt, jag fäster mig vid alla mina saker. Allt är köpt med omsorg och med känslan av att  DEN vill jag ha, den passar mig. Då är det svårt att göra mig av med saker när jag vill ha något nytt… Det är en ond cirkel som jag borde ta mig ur på något sätt.

Idag ska vi på äventyr i Göteborg, vad har ni på schemat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.