Idag bordade vi Titanic

Idag har vi bordat Titanic, vi har åkt tåg och vi har varit på Alfons Åbergs Kulturhus. Finns det så mycket mer man behöver göra på en dagsutflykt?

Vi gjorde en heldagsutflykt till Göteborg för att gå på TITANIC the exhibition. Det var en spännande rundvandring med berättelser i hörlurar. Allt från hur Titanic byggdes till människoöden från både överlevande och icke överlevande. Det mytomspunna smycket fanns på utställningen och berättelser om hela familjer som överlevde och tyvärr de som inte överlevde. Till sist fick man se alla namnen på de som inte överlevde. Det som tydligt kunde noteras var den stora skillnaden i antalet döda från 1:a och 3:e klass. När jag tittade närmare kunde jag också se antalet små barn som gick under. Inte ett enda barna från 1:a klass till HELA familjer med fyra-fem barn i 3:e klass. Så fruktansvärt.

IMG_3677

Nils låg och sov under större delen av utställningen, vilket gjorde det något lättare att fokusera på det som sades i lurarna. Efter lunch gick vi till trädgården och satte oss ute med en kopp kaffe så att Nils fick ”pinga”. Det vill säga springa. Vi räknar till tre och så springer han. Efter kaffet hägrade Alfons Åbergs Kulturhus. Vi har varit där tidigare med goda vänner och deras barn och Nils hade en fantstisk härlig dag då. Och den här gången var det lika roligt, trots att vi var där ensamma. Vilket stsälle, vi hade kunnat stanna där HELA dagen om det så vore. Vilka fantastiskt hjälpsamma och trevliga personer som jobbar där också. Det är aldrig några problem när frågar eller ber om något. Nils hara varit på Alfons Åbergs bio, handlat på konsum, både sålt och köpt korv, åkt rutchkana, lekt med bilar och gjort mycket annat roligt.

IMG_3678

Jag har ett litet nytt favoritställa på centralstationen i Göteborg där jag gärna handlar med mig mat. Togogo ett ställe där du kan välja färdiga sallader eller plocka ihop din egen över disk. Det är vad jag anser vara nyttiga, hälsosamma varor med mycket råkost och syrade grönsaker. Varierade grönsaker med många vitaminer och näringsämnen. Min melodi, my kind of cup of tea.

IMG_3699

Har ni något som ni anser vara nyttigare att äta än något annat? Någon som går på godidiet, kanske?

2 reaktioner till “Idag bordade vi Titanic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.