Längdskidåkning

Träningsåret fortsätter och jag har lyckats att hålla i första månaden på det här året. Nu är det elva månader kvar och flera lopp att träna inför.

Tredje passet för säsongen. Jag kämpar hårt med att försöka komma ihåg all teknikträning som jag har fått lära mig tidigare år. Nu var det ett tag sedan jag verkligen tränade, det var innan Nils föddes. Jag åkte kortvasan när jag var gravid i vecka 21 och efter det har jag inte plockat upp träningen förrän nu. Jag har ju anmält mig till kortvasan i år igen så nu måste jag ta alla chanser jag får att komma ut i spåret och träna. Som jag skrev i tidigare inlägg HÄR, så hade jag redan innan bestämt att jag skulle ta ett uppvärmningsvarv på flacken. Det är drygt 500 m, och två varv på 2,5 km (elljusspåret) och ett avslutningsvarv på flacken. Det blev drygt 6 km på kvällen. Redan nu har jag bestämt mig för att nästa pass ska vara TRE varv runt 2,5 km-spåret. Tydliga mål som är lätta att beta av och rimliga att nå. Jag har som tidigare nämnt anmält mig till en hel del lopp i år. Några till har tillkommit, som till exempel ett seedinglopp till Göteborgsvarvet!

IMG_2619

fullsizeoutput_3075

Nu har jag endast EN dag kvar på min stegutmaning. Vilken härlig känsla att vara så nära målet. Nästa stegutmaning är på 60 dagar och där är jag ju snart halvvägs igenom, om jag skulle fortsätta direkt nu…

Har ni några mål för i år?

2 reaktioner till “Längdskidåkning

  1. Åh, ”brukade” är något som jag får lägga till på senare år! 😂
   Men så fort det finns snö här så åker skidorna fram, jag har kört tjejvasan en gång och kortvasan en gång, snart två. Nästa gång satsar jag nog på halvvasan…
   Vi kanske ses vid målgången, om du är där och tittar!? 😄🤗

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.