Vad gör dig nöjd?

Vad ger oss tillfredsställelse? Vad får dig att bli nöjd med dig själv? Kluriga frågor som skulle kunna vara svåra att svara på men som antagligen är värt att reflektera över. Är du nöjd med dig själv ökar så många andra positiva egenskaper hos dig själv.

Vi har alla olika uppfattning om vad som gör oss nöjda, men gemensamt för alla är nog den sköna känslan när man har fullföljt ett uppsatt mål. Det ger oss tillfredsställelse för sinnet. Själv mår jag bra över ett genomfört träningspass. Delar man upp passet steg för steg kan det till exempel bli så här;

  1. Idag ska jag träna.
  2. Jag ska springa två varv runt sjön, dvs 1 mil.
  3. Jag byter om och beger mig ut.
  4. Jag springer ett varv.
  5. Jag springer ett varv till.
  6. Jag kommer i mål med 1 mil i benen och nöjd över att jag har uppnått mitt mål jag satte upp innan jag begav mig ut.

Hade jag bara sprungit ett varv av två för att jag kanske inte hade ork just den dagen, hade jag antagligen känt mig besviken för att jag inte uppfyllde mitt uppsatta mål.

fullsizeoutput_3070

Likadant är det med tvätthögen i tvättstugan. Man bestämmer hur många maskiner man ska köra och sedan fullföljer man det på en dag. När allt är tvättat och upphängt är man nöjd över att ha klarat det uppsatta målet trots att tvätt är en tråkig syssla.

Jag är snart i hamn med min stegutmaning som jag, i skrivande stund, har två av 30 dagar kvar att utföra. Igår, fredag, hade jag en extremt lång arbetsdag. Jag jobbade mellan 6.00 till 22.00 och hade då endast tagit 3000 steg. Jag var tvungen att gå ut på en promenad efter klockan 22.00 för att fullfölja mitt mål och därmed fick jag inskränka min sovtid. Jag var i säng någon gång mellan halv tolv-tolv. Som tur är hade jag väldigt god sömnkvalitet natten innan och ansåg att det var värt uppoffringen för att jag vet vilken känsla jag kommer att få om två dagar när jag har fullföljt utmaningen.

IMG_3382

Marcus har andra saker som han blir nöjd över. Bland annat när han löser tekniska problem med bilen. (Vilket jag också blir nöjd över, eller tekniska problem på jobbet). Härom dagen hade han släckt en felkod i bilen och bytt fläktmotor. När han kom in från verkstaden hade han en helt annan uppsyn än innan han började.

fullsizeoutput_3072

Att vara nöjd över sig själv ger nog den största tillfredsställelsen. Vilket också märks av tydligt på barn, När Nils har klarat av en ny uppgift i livet ser han så otroligt nöjd och glad ut. Den käsnlan ser ut att sitta i en längre stund och öka hans självförtroende. Liksom det ger mig bättre självförtroenda av att lyckas med de mål som jag har satt upp och fullföljt.

Vad får er att må bra?

En reaktion till “Vad gör dig nöjd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.