Mina bästa boktips just nu

Motion och sömn är två viktiga ingredienser i mitt liv just nu. Det hjälper mig att balansera upp arbete och småbarnslivet med hämtning, lämning och matlagning samtidigt som man ska vara världens bästa pedagog. Läs om hur viktigt det är med just sömn och motion för din hälsa.

Jag är en periodare vad det gäller att läsa böcker. Nu för tiden blir det mest ljudböcker eftersom jag kör mycket bil i jobbet och det är då tiden finns för att få sin litterära dos tillgodosedd. Nyligen hade jag presidentfruar på min lista och lyssnade på böcker av både mrs Obama och mrs Clinton. Ibland lyssnar jag på lättläst och romantiska skönlitteratur och oftast tillbakakommande, vad ska man kalla det, självhjälpsböcker? Inspirationsböcker? Böcker med forskning som grund? Boken HJÄRNSTARK har jag tipsat om tidigare men jag gör det igen. Jag läser den nu för tredje gången. För att vara korrekt har jag lyssnat på den två gånger och nu läser jag den för första gången.

img_3325

SÖMNGÅTAN är en ny favorit som jag kommer att lyssna på fler gånger. Jag blev själv tipsad om den från en ny bekantskap. Så mycket som vi i vårt moderna samhälle borde ta till oss och försöka förstå bättre för att skapa de bästa förutsättningar för oss själva.

Att motion stärker signalerna i hjärnan och motverkar stress är jag själv ett levande exempel på. Jag märker tydligt av när jag råkar hamna i en period utan löpning. Jag blir surare och får en annan livssyn. Till och med Marcus säger till mig att ”nu ska du nog ut och springa lite Anna”.

Och efter att jag läste boken sömngåtan började jag att prioritera om min egen sömn och tog till mig massor av fakta ur boken. Jag som ständigt har min pulsklocka på mig som registrerar min sömn, jag vet inte med vilken exakthet detta sker, har efter omprioriteringarna fått upp till tre timmars djupsömn flera nätter mot tidigare knappt en till en och en halv timma. Nu är det nästan alltid minst 1,5 timma djupsömn och i vissa fall upp till tre timmar. Om detta är en slump vet jag inte men jag vet att om jag väljer att tro på det så är det sant. För mig.

Har ni några bra boktips att dela med er av?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.