Målbild

Att ha ett mål gör det mycket enklare att snöra på sig joggingskorna och ställa in sig på att svettas. För mig gör det stor skillnad för motivationen.

Att sätta ett mål med det man gör brukar hålla motivationen uppe. Min fina träningsklocka från Garmin, som jag fick i födelsedagspresent för några år sedan, har massor av bra finesser. Finesser som i alla fall hjälper mig att hålla ångan uppe och fortsätta mot nya mål. Just för tillfället är målet att ha gått 10 000 steg om dagen i 30 dagar. Än så länge har jag klarat det tio dagar i streck och har således 20 dagar kvar att kämpa. Mina dagliga motionsturer hjälper till att snabbt få upp stegantalet och jag vet nu ungeär hur långt jag måste gå eller jogga för att komma i mål med dagens 10 000 steg.

img_3291

Men jag har redan uppnått ett flertal mål som appen presenterar. Det är suveränt att jobba mot en målbild.

Har ni bra tips för att hålla igång motivationen?

3 reaktioner till “Målbild

 1. Jag brukar använda mig av nedbrytningsmetoden för att hålla igång motivationen. Genom att bryta ned mitt stora mål i många små delmål kan jag finna motivation även tunga dagar. Ofta behöver jag bara något som får igång mig. T.ex. att om mitt mål är att kunna springa 5km så börjar jag med att sätta ribban så lågt att det inte går att misslyckas, t.ex. gå ut och spring i 5 min. Då känns det lätt att få det överstökat och då drar jag på min skorna och går ut. Väl ute blir jag motiverad att fortsätta. Så med ett lågt delmål når jag med större sannolikhet mitt stora mål.
  Jag skriver en del kring mål och motivation utifrån ett psykologiskt perspektiv på brasamtal.com ifall det intresserar dig.

  Tack för inspirerande läsning!

  Gilla

  1. Intressant metod och så sann! Exakt så lade jag upp träningen för min mamma när hon vid 60-årsåldern började att träna. Strunta i hur långt du kommer, var ute i ett visst antal minuter och öka successivt.
   Jag ska definitivt kolla in din sida! 🤩

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.