Vad gör man en sömnlös natt?

Hela natten har jag legat sömnlös. Det är inga tankar som snurrar eller stör utan bara en insomningsfråga. Använde jag skärmen för länge innan läggdags? Är det fullmåne? Det spelar ju ingen roll varför, kommande natt blir ju förutsättningarna bättre för att somna!

Istället för att få panik och ligga i sängen och bli irriterad så bestämde jag mig för att gå upp när klockan var nästan tre på morgonen. Jag har lyssnat på Fredrik Eklunds ljudbok, SÄLJ!, och funderat på huruvida det är fullmåne eller inte och om det i så fall påverkar sömnen. I tankarna har jag förberett mig på att jag kommer att vara trött idag men oj så mycket bättre jag kommer att sova i natt! Att vara inställd på att man kommer att vara trött och kanske undvika situationer som man inte klarar av lika bra när man inte är utvilad gör det mycket lättare att hantera dagen.

Har ni några bra tips när ni inte kan sova?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.