Nu får det vara nog!

Idag är det svårt att få in fredagskänslan. Det är tung stämning på jobbet. Nu har det hänt igen… Det är alldeles för tätt inpå senaste händelsen.

Idag ska vi ha en tyst minut för en kollega som har gått bort i en arbetslpatsolycka. Jag känner inte den avlidna ifråga och har aldrig träffat personen men det är den andra tysta minuten på mindre än TRE VECKOR! Det här är inte rätt! Två avlidna på företaget inom loppet av tre veckor. Ska det vara så? Tyvärr är verkligheten så för oss. Vi arbetar med ett ganska riskfyllt arbete, det handlar om högspänning, höga höjder och stormande skogar som faller. Det är ca fem år sedan en nära bekant till mig, som jag tidigare har jobbat med, blev svårt skadad i arbetet och fortfarande kämpar med att kunna gå själv och lösa enkla vardagliga sysslor.

Det är så verkligheten ser ut för oss. Vi ska tänka på säkerheten hela tiden. Men ingenting får kosta något. Att ha och driva utbildad personal kostar faktiskt pengar. Vad kostar det oss inte istället när olyckorna är framme? Men pengar är en stress. Vi vet att vi har känsliga anläggnaingar där vi har enorma viten på om ett fel uppstår och vi inte är på plats inom en timma. Vem kommer inte att trycka på gaspedalen med den vetskapen i ryggen?

Nu ska jag försöka att få in fredagskänslan efter det här inlägget…

Har ni planer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.