I år får fåglarna stanna

Jag har ingen kikare än men jag har i alla fall ett fågelbord. I år hoppas jag på att fåglarna ska hitta hem till oss på vintern.

Nu, efter flera års önskning, har jag köpt mig en fågelmatare. I år ska fåglarna få mat och vi hoppas att  de stannar ett tag så att vi kan se dem ifrån köksfönstret. Vi håller också tummarna för att katten är alldeles för slö och inte vill vara ute i det ruskiga vädret och därmed lämna fåglarna i fred. Vad tycker ni? Ska man mat fåglarna på vintern? När börjar ni? Endel säger att man ska börja tidigt på hösten så att fåglarna hinner äta upp sig och hittar till maten när det väl gäller. Vad tror ni?

dsc_1012

Matar ni fåglarna som stannar över vintern?

4 reaktioner till “I år får fåglarna stanna

  1. Det är dags att börja nu. En del hävdar att man ska mata året runt?! Läste idag att man kan krossa ekollon. Fåglar som heter något med ”nöt”, äter nötter. Ni har ju ekollon så det kanske vore något att testa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.