Val i Sverige

Snart är det val. Röstkortet ligger på köksbordet och jag har bestämt mig. Det gjorde jag redan första gången jag fic välja och mina åsikter tycks inte ha ändrat sig nämnvärt sedan dess.

Ja, hur tycker vi att landet styrs idag? Jag såg en opinionsundersökning som visade att SD har lika många väljare om inte något fler än M. Var är vi på väg? Förstår inte våra svenska politiker att de, SD, lyfter en fråga som uppenbarligen engagerar en stor del av befolkningen? Där tror (och hoppas) jag att flera proteströstar på SD för att väcka reaktion hos de andra partierna och INTE för att de egentligen sympatiserar med SD. Tyvärr tycks de reagera sent på denna protest och snart måste SD in i någon form av allians om det ska gå att bilda regering. Kanske skulle vissa frågeställningar behandlas lite tidigare av våra redan etablerade partier? Vi vill väl inte få in SD i riksdagen igen?! Dock får vi inte glömma att de är folkvalda och vi lever i en demokrati. Alltså måste de tillåtas eftersom en stor del av befolkningen har valt detta parti…

Jag vet vad jag ska rösta på detta valet, samma som jag har röstat på de senaste valen och det är INTE SD!

Hur är det med engagemanget? Röstar ni? Har ni bestämt er?

2 reaktioner till “Val i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.