Kakfat – DIY

Då var det dags för min först DIY – Do It Yourself inlägg. Vad passar sig inte bättre, av en porslinssamlare, att göra ett kakfat av gammalt porslin.

Min pappa fyllde 60 år igår, och han liksom jag älskar gamla kaffekoppar. Han kommer att ha kalas senare i sommar och då har vi planerat en annan present, men dessförinnan gjorde jag ett eget kakfat. Pappa gillar både kakfat på fot och gamla kaffekoppar. Första tanken var att använda farfars gamla vardagsporslin men jag hittar det inte i alla mina kartonger. Ja, det är dags att städa. Jag kan till och med redan ha städat bort den då jag redan har enormt många kaffeserviser… Tanken var att det dessutom skulle finnas lite affektionsvärde i presenten.

fullsizeoutput_22c5

Istället blev det en här servisen med guldkant. Pappa var med och köpte den, han stod och prutade så att mamma skämdes ögonen ur sig (vilket hon gör väldigt lätt när pappa prutar). Så det finns i alla fall en liten historia bakom servisen trots att det inte är farfars.

fullsizeoutput_22fefullsizeoutput_22fdfullsizeoutput_22fcfullsizeoutput_22fa

Kakfatspinnar köpte jag HÄR. Utöver porslin och kakfatspinnar behöver man maskeringstejp, en borrmaskin och ett kakelborr på 6 mm. Jag stod utomhus och använde vattenslangen för att kyla borret under tiden jag borrade.

Jag blev väldigt nöjd med resultatet får jag erkänna. Det kanske blir fler…

 

Har ni tips på roliga DIY?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.