Kosläpp

Visst är de helt ljuvliga när de skuttar ut på grönbete?! Nils var enormt road av de roliga kossorna som hoppade runt i hagen och ögonen var ungefär lika stora som på korna. Gården är känd för sina ekologiska hallon, så lite gott från gårdsbutiken fick följa med hem.

Så många som trotsade regnet, som bokstavligt talat öste ner, för att titta på kossorna när de släpptes ut för sommarbete. Kossorna blev glada och skuttade ut i hagen med bredställ. De trotsade också regnet med några få undantag som ville tillbaka in i det torra efter några glädjehopp.

fullsizeoutput_197f

Det blev en mindre släktträff när vi väl kom på plats. Jag och Nils mötte upp min bror med sambo och barn. Inte nog med det så sprang vi på två av våra kusiner med familjer och lite annat känt folk. Det är riktigt roligt att det drar så mycket folk på den här typen av tillställning.

Eventorps Gård som anordnade kosläppet är mer kända för sina ekologiska hallon och deras hallonprodukter. Det gick ju inte att åka därifrån utan några delikatesser att smaka på inför sommarens kommande grillkvällar. Som hallonketchup till exempel, eller hallonbalsamvinäger. Den sistnämnda kan nog smaka riktigt bra till gevréosten som jag också köpte med mig.

fullsizeoutput_197c

fullsizeoutput_197d

Som avslutning på den här roliga dagen så satt ALLA bilarna fast på det blöta gärdet som vi hade parkerat på. Fyrhjulingar och en traktor körde skytteltrafik på gärdet för att bli av med alla gäster. Som tur är fick jag hjälp av pappa med att tvätta av all lera på bilen. Vilken lyx! Stort tack världens bästa pappa!

Hur har ni firat in maj?

6 reaktioner till “Kosläpp

 1. Kunde ha blivit ytterligare en kusin m familj att möta men vi orkade inte klä oss riktigt så bra för regn så vi va hemma och fixade lite med husvagnen, fålla upp gardiner och städade huset. Det första tillsammans med Alvas mormor och morfar som stannade på middag. En bra inledning ändå så får vi ta kossorna nästa år.

  Gilla

  1. Åh så synd! Ni missade något jättemysigt allt till trots! 😉🐄😄👌🏻
   Men ändå skönt att få ordning på husvagnen! Jag har snart övertalat Marcus till att vi måste ha en vagn! – För Nils skull! 😉😂
   Nästa år får vi boka in en date där så att ni inte kan smita undan! 😙

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.