Fina lilla pissemiss

Pontiac är en av mina tre herrar hemma i hagen. Jo så är det, jag har mest män i min omgivning. både hemma och på jobbet. En av dem har hängt med längst och det är Pontiac.

Vår fina lilla katt Pontiac har ju blivit lite åtsidosatt sedan Nils kom till världen. Han har sina små skavanker och har använt ett par av sina nio liv, men säga vad man vill! Han är så rar och gör ingenting när lilleman drar stora tussar ur pälsen. Oftast klappar han katten fint men ibland blir han lite hårdhänt. Istället för att göra väsen av sig, katten alltså, så ligger han kvar eller går undan. Han har insett att när Nils far runt i sin gåstol så är det bäst att bo i källaren. Där, i källaren, har han bott under större delen av vintern när det varit för kallt för den gamla kattherren att gå ut. Men nu, när snön är borta, har han hittat ut igen. Ligger i solen och gottar sig och klättrar i vedskjulet. Det känns som att han trivs bra här ute på landet där han kan jaga sork och klättra i träd. Den finfina pissen har varit vid min sida i 13 år nu och jag hoppas att han hänger i ett tag till! Trots att jag nu på senare år har fått veta att jag är allergisk mot katter så får han stanna kvar hos oss ”to the bitter end”. Man gör sig inte av med en kär familjemedlem.

Har ni eller har ni haft något husdjur som betytt mycket för er?

4 reaktioner till “Fina lilla pissemiss

    1. Trots att man vet att den dagen ska komma så är det lika sorgligt ändå! Men så härligt med minnena och hälsan de har bidragit med när de levde! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.