Vårstädning

Idag har hela familjen varit ute i solskenet och städat inför våren. Växthuset har ställts iordning och gräsmattan har krattats. Små violer och pnseéer har hittat hem i krukor omkring huset. Nu är livet som bäst!

Vilken strålande dag! Vi har varit ute hela dagen och dammat av trädgården. Marcus har krattat upp alla löv och kört iväg dem och jag har spolat av hela växthuset med högtryckstvätten och plockat bort allt dött i rabatterna och grävt ner dahliorna. Ja, jag vågade gräva ner dem redan nu. I värsta fall, om det blir frost, får vi lägga över en fiberduk. Vi köpte på oss några violer och penséer som kom ner i krukor runt omkring huset.

fullsizeoutput_1853

Trädgårdsmöblerna kom fram och kvalitetskontrollerades av Nils. Där har vi nu suttit ute och ätit lunch för första gången i år. Det är full njutning! Pissen har hängt med oss vill gärna vara med när vi gottar oss i solen. Han har äntligen krupit upp ur källaren där han mer eller mindre har bosatt sig under vintern efter att Nils körde på honom med gåstolen. Nils trivdes också gott med uteluften och sov ett par gånger i vagnen.

fullsizeoutput_184f

fullsizeoutput_184d

fullsizeoutput_184c

Vi är nog utemänniskor. Vi passar alltid på att komma ut och äta frukost eller dricka kaffe så fort temperaturen tillåter. Så skönt att få till ytterligare några uteplatser i trädgården framöver! Det smids planer…

Har ni passat på att ta till vara på den underbara dagen?

2 reaktioner till “Vårstädning

    1. Ja visst är det! 😀 Så skönt att få något vettigt gjort också. Nu är det bara att vänta på altanbygget så alla utemöblerna kan ställas fram! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.