God morgon!

Nu börjar den bästa tiden på hela året. Vår som går mot sommar! Om det är en fin sommar så är Sverige bland det vackraste som finns!

Snart helg säger vissa, min jobbdag säger jag! Jag kickstartar dagen med min gröna sörja, aka min frukostsmoothie.

Jag är så grymt nöjd över att det spirar ute i trädgården, och det mesta som jag har försökt att övervintra i växthuset ser ut att ha klarat sig. Till och med hängsyrénen som ingen trodde skulle gå att ta en stickling på ser ut att ge två bladskott. Jag grävde ner hela krukan i växthuset och höll tummarna under vintern. Tipset kommer så klart från min mormor, tänk så mycket klokt man får veta av sina älskade släktingar! Alla är experter på något!

fullsizeoutput_1819
Skott från en hängsyrén som jag tog i somras.
fullsizeoutput_181b
Nya skott från min klematis Piilu som stått i växthuset över vintern utan att vara övertäckt.
fullsizeoutput_181a
Rosen New Dawn som har stått inbäddad i bubbelplast i en kartong i växthuset.

Nu börjar de dagliga vandringarna kring växthuset igen för att se hur alla växter växer till sig från dag till dag. Så spännande tycker jag! Utanför växthuset har Alliumbollarna satt fart men även rabarber, löjtnantshjärta och try har satt fart. Rosorna som evakuerades från mammas och pappas trädgård har också de börjat ge små skott. Den delen av trädgården är fortfarande snötäckt men det har nog ordnat upp sig till imorgon! Då ska vi ha en heldag i trädgården och snygga upp inför säsongen!

Vad har ni för planer inför helgen? 

4 reaktioner till “God morgon!

    1. Åh vad jag saknar tipspromenader! Så mysigt att gå lite stillsamt istället för den där kapplöpningen man brukar ha med sig själ! 😂😄

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.